Top 5 zaken waar je aan moet denken als je op zoek bent naar een huurappartement

Een appartement huren? Velen kiezen ervoor om een woning te huren in plaats van te kopen, omdat hier wat minder financiële risico’s aan vast zitten en het makkelijker is om zo’n stap te zetten.  Toch komt er nog wel wat bij kijken als je een appartement gaat huren. Hieronder de top vijf checklist voor als je op zoek bent naar een appartement.  Je wilt per slot van rekening toch achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

 

1) De locatie

Locatie, locatie, locatie. Wellicht het meest belangrijke als je op zoek bent naar een huurappartement. Zoek je een stekkie in een rustige omgeving of juist middenin het centrum? Wellicht weet je dat al, maar vraag je dan ook eens andere zaken af. Wat weet je over de buurt bijvoorbeeld? En de buren? En welke voorzieningen zijn er in de omgeving te vinden zoals een supermarkt, politiebureau, ziekenhuis of winkelcentrum.

 

2) Bezichtigen

Als je weet waar je een huurappartement zoekt, dan is het handig om veel appartementen in deze plaats of buurt te gaan bezichtigen. Zo krijg je een beter inzicht in de buurt(en) en vergroot je je kans op het vinden van een leuke woning. Op rentola.nl tref je veel huurappartementen in alle prijscategorieën. Weinig tijd om alle woningen stuk voor stuk te bekijken? Huizen zoeken op de automatische piloot kan ook! Stel kosteloos de Zoekagent in en ontvang automatisch nieuwe huurappartementen in je mail.

 

3) De status van het huurappartement

Tijdens het bezichtigen van een huurappartement, richt je dan goed op de woning. Let tijdens de bezichtiging ook op bijvoorbeeld de ramen, heeft het appartement dubbel glas? Check of het appartement goed geïsoleerd is, er verwarming aanwezig is en of het brandveilig is. Is er een internetverbinding? Allemaal zaken die je liever vooraf wilt weten, voordat je ’s winters bijvoorbeeld er achter komt dat er geen radiatoren zijn of dat de kachel verouderd is.verhuren

 

4) Wat mag wel en wat mag niet?

Een ding wat huurders vaak vergeten te vragen zijn zaken zoals of je het appartement van binnen mag schilderen, dat het meubilair vervangen mag wonen indien het gemeubileerd opgeleverd wordt of dat er in de muur geboord mag worden. Soms mag dat en soms willen eigenaren dat de woning blijft zoals het opgeleverd is. Vergeet dergelijke belangrijke zaken dus zeker niet en stel deze vragen vooraf.

 

5) Regel je zaakjes goed

Als je een woning op het oog hebt, dan zijn er nog andere zaken te regelen. Het is niet alleen je inboedel inpakken, maar ook je nieuwe postadres regelen bijvoorbeeld, of mogelijk een nieuwe tv-aansluiting regelen. Een handig lijstje over wat allemaal te regelen vind je hier. Wil je graag weten welke wettelijke zaken er nog meer geregeld moeten worden, dan is het raadzaam deze handige website te raadplegen met vraag en antwoord over het zoeken van een huurappartement.

Claudia Gharbi
Claudia Gharbi

Claudia Gharbi is afgestudeerd journalist en heeft een passie voor alles wat met huizen te maken heeft en real estate. Dat is ook de reden dat zij naast haar schrijfwerk de studie makelaar is gaan volgen, zodat ze zich nog beter heeft weten te verdiepen in de vastgoedsector.

Artikelen: 6