Raamdecoratie in een huurhuis? Dit zijn je mogelijkheden!

Voor het eerst op jezelf of ga je samenwonen? In deze overspannen huizenmarkt kiezen steeds meer mensen voor huren. Een perfecte, relatief goedkope oplossing om toch in je favoriete stad of dorp te wonen. Over de inrichting heb jij waarschijnlijk al nagedacht, maar hoe zit dat met raamdecoratie?! Veel mensen weten (nog) niet dat je vaak niet mag boren of schroeven in de kozijnen van een huurhuis. Daar gaat de optie voor die mooie houten jaloezieen die je op het oog had.. Welke opties heb je dan nog?

 

Wat hangt er momenteel voor de ramen?

Niets is zo makkelijk als raamdecoratie die er al hangt. Dan hoef je ook niet met je huisbaas te overleggen of je wel of niet in de kozijnen mag boren. Het enige is wel: vaak is het niet jouw smaak. Hangen er momenteel zwarte gordijnen, maar wil je juist een Scandinavisch interieur creëren? Dan wordt het lastig.. Of toch niet? Vaak kun je de bediening laten hangen en de stof vervangen voor iets dat helemaal bij jou past. Losse gordijnen, verticale lamellen en zelfs rolgordijnen zijn erg eenvoudig te vervangen. Het is een stuk goedkoper en net iets duurzamer dan wanneer je volledig nieuwe raamdecoratie moet aanschaffen. Fijn!

 

In het plafond boren? Kijk eens naar (duo) rolgordijnen!

Dat je mogelijk niet in de kozijnen mag boren, betekent niet dat je helemaal niet mag boren. Vaak vinden huisbazen het geen probleem als je in het plafond wil boren. En dan gaat er ineens weer een wereld aan mogelijkheden voor je open. Denk aan:

  • Rolgordijnen
  • Duo rolgordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Houten jaloezieen

 

Alles wat je mooi vindt, is ineens weer mogelijk. Overleg wel altijd even met je huisbaas, zodat je daar geen problemen over krijgt. rolgordijnen in je nieuwe huis

 

Nieuw op de markt: raamdecoratie met magneetstrips

Is je huisbaas echt geen voorstander van boren in het kozijn, de muren of het plafond? Kijk dan eens naar raamdecoratie met magneetstrips, de zogeheten Keje Splendid Pliss. Dit is relatief nieuw in de raamdecoratie wereld. Hierbij plaats je magneetstrips op je kozijn. De raamdecoratie zelf wordt in een profiel geplaatst, die ook is voorzien van magneetstrips. De montage kan niet eenvoudiger en het garandeert een blij gezicht bij jou en je huisbaas.

Enige nadeel? Deze techniek is tot nu toe alleen toe te passen bij (dubbele) plissegordijnen. Voordeel? Mooie plissegordijnen zonder boren in je kozijn of muur!

 

Als laatste optie: zonwerende folie

Komen jij en je huisbaas er echt niet meer uit? Dan is er altijd nog de optie voor zonwerende/reflecterende folie aan de buitenkant van je raam. Door de spiegelende werking van de folie weerkaatst de zon, waardoor het binnen een stukje koeler blijft in de zomer. Deze optie is vooral ideaal voor kiep-kantelramen, maar kan ook voor standaard ramen een oplossing bieden.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99