Het comfort van een tv beugel

Tv-kijken doe je vanaf de bank, je luie stoel of behaaglijk vanuit bed of misschien zelfs in de overkapping. Het zijn ultieme relax momentjes waarin je even alleen maar comfort wilt ervaren. Met een goed gekozen tv beugel kan het niet anders dan dat die wens verhoord wordt. Je hoeft alleen de juiste tv beugel nog even uit te kiezen, op te hangen en het grote genieten kan beginnen.

Hoe kies je een tv beugel?

Wat een goede tv beugel is blijft voor iedereen anders. De een vindt het prettig wanneer het beeld wat meer omhoog gekanteld staat, een ander wil juist lekker languit opzij liggen dus moet het beeld recht staan. Zoveel mensen zoveel wensen en gelukkig even zovele tv beugels. De enige dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van de tv beugel is het formaat van de tv, het gewicht en de VESA-maat. Dat is de afstand tussen gaatjes in de vorm van een vierkantje achterop de tv gemeten in millimeters. Kom je er niet uit, geen nood. Je kunt het in de gebruiksaanwijzing van de tv vinden of op Google. Deze informatie geef je in en je krijgt een selectie tv beugels die voor jouw tv geschikt zijn. Nu alleen nog kiezen welk gebruiksgemak je wilt ervaren.

Wat kun je met een tv beugel?

Tv beugels geven je tv allerlei extra’s mee. Zo kun je de tv naar boven en naar beneden laten kantelen, naar je toe trekken, plat tegen de muur duwen, of van links naar rechts laten draaien. Wil je de tv alle kanten uit laten bewegen kies dan voor de rotatie functie. Een dubbele rotatie op de tv beugel wil zeggen dat er twee armen aan zitten met drie rotatiepunten waardoor je dus vanuit echt elke hoek v kunt kijken. Hangt de tv een eind van je af doordat de afstand tussen waar je zit en de plek waar de tv hangt groot is, kies dan voor een tv beugel met extra lange armen, de XTR-ARM. Denk niet dat er voor jou geen tv beugel verkrijgbaar is. Er zijn beugels waarmee een tv tegen een schuin plafond gehangen kan worden of zelfs veilig tegen het plafond. Als bonus zit er een afstandsbediening bij.tv slaapkamer

Tv beugel merken

De meeste tv -merken hebben een eigen tv beugel maar ben je niet zo merk gebonden dan is er DQ, een goed merk dat voor bijna alle tv ’s geschikt is en waar je echt alle kanten mee uit kunt: rotate, op drie verschillende draaipunten, flex, zodat je naar boven, naar beneden en van links naar rechts kunt kantelen of een vaste bevestiging, eigenlijk alles om de perfecte kijkhoek te realiseren. Ook het gewicht is bij dit merk geen probleem. De Hercules kan een TV van vijftig kilo dragen. Vogel’s is een ander merk tv beugel dat niet aan een tv -merk gebonden is. De professionele serie heeft beugels die honderd kilo kunnen dragen.

Ontdek en bestel de juiste tv beugel voor jou. Je hoeft de tv beugel dan alleen nog op te hangen en de tv te monteren voordat jouw relaxmoment, vanuit bijvoorbeeld de slaapkamer, kan beginnen.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99