Diversen
veranda

Een veranda in de tuin: welke mogelijkheden zijn er?

Veel mensen gaan alleen in de tuin zitten als het weer het toelaat. Dit betekent dat ze alleen naar buiten gaan als het zonnetje schijnt, het niet regent en het bovendien niet te koud is. Kom jij te weinig buiten, simpelweg omdat je afhankelijk bent van het Nederlandse klimaat? Dan kun je een veranda in de tuin laten bouwen. Met een veranda in de tuin geniet je niet alleen van je buitenruimte bij mooi weer, maar ook als het weer tegenzit.

Als je besloten hebt om er een te laten bouwen, kom je er al snel achter dat er vele mogelijkheden zijn. In dit artikel lees je hier meer over. Zo lees je op deze pagina welke belangrijke keuzes je moet maken.

 

De plaats

Voor je het materiaalsoort bepaalt en hoe het bouwwerk eruit moet zien, bepaal je eerst de plaats van de veranda. De meeste mensen kiezen ervoor om deze tegen hun huis te laten bouwen. Je kunt er echter ook voor kiezen om in een vrijstaande veranda te investeren. Je kiest zelf waar deze moet komen in de tuin.

 

Het materiaal

Als je weet waar jouw veranda moet komen, bepaal je van welke materiaalsoort het bouwwerk gemaakt moet worden. Je kunt een glazen veranda laten plaatsen, maar je kunt ook investeren in polycarbonaat. Deze luxe veranda bestaat uit een aluminium frame en een licht dak van stevig kunststof. Polycarbonaat ziet er netjes en representatief uit, gaat lang mee en is voordelig in de aanschaf.

 

Het ontwerp

Tot slot bepaal je hoe jouw veranda eruit moet zien. Hoe groot moet de ruimte worden? Welke vorm moet deze krijgen? En aan welke aanvullende eisen moeten er worden voldaan? Je kunt er een kant-en-klare bestellen, maar je kunt er ook een op maat laten bouwen.

 

Een veranda op maat

Heb je specifieke eisen? Dan is de kans groot dat je geen kant-en-klare veranda kunt vinden die aan al jouw eisen voldoet. In dit geval is het beter om er één op maat te laten bouwen. Zoek een betrouwbare partij om deze te laten  bouwen? Geef je wensen, eisen en verwachtingen aan dit bedrijf door en jouw veranda wordt op maat ontworpen. Ga je akkoord met dit ontwerp, dan kan deze al op de korte termijn gebouwd worden.

Heb je een huis een met een tuin dan is deze blog over de inrichting van je tuin ook interessant om te lezen

Dit artikel is mede tot stand gekomen door hoveniersbedrijf Van Beem.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Jordi Kuijlenburg
Load More In Diversen

Facebook Comments

Check Also

Onderhoudsvriendelijk wonen, hoe doe je dat?

We zijn zoveel thuis dat we ook steeds ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl