4 tips om nog meer van je tuin te genieten

Een tuin is een plek waar jij je kunt terugtrekken na een lange werkdag. Daarnaast is het een fijne speelplek voor kinderen en huisdieren. Welke elementen voeg jij toe aan je tuin? Onderstaande tips zijn een aanwinst voor jouw tuin!

 

1.   Overkapping voor je tuin

Als je een mooi huis hebt, wil je ook kunnen genieten van een mooie tuin die comfort biedt. Een overkapping verrijkt je tuin, omdat je heerlijk in je tuin kunt zitten, zonder last te hebben van de zon of regen. Je kunt langer genieten van een zomeravond of een gezellig tuinfeest. De overkapping kun je uitbreiden met een glazen schuifwand, terrasverwarming of LED inbouw verlichting. In plaats van een overkapping kun je er ook voor kiezen een leuk tuinhuisje te plaatsen. Niet eentje waar je alleen fietsen en tuinspullen plaatst, maar een huisje waar je heerlijk onder kunt zitten. Een soort tuinhuis 2.0!

 

2.   Een mooie grasmat

Als de zon in Nederland eens doorkomt en enkele weken fel schijnt, dan heeft de grasmat veel te lijden. Vooral nu tijdens de warme en droge zomerdagen. Hoe zorg je ervoor dat je kunt genieten van je groene grasmat, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan onderhoudswerkzaamheden? Kunstgras laten leggen! Met kunstgras hoef je nooit meer je gras te maaien en geen onkruid te verwijderen. Het hele jaar kun jij genieten van een mooi verzorgd groen gazon!

 

3.   Hangstoel

Iedereen heeft wel een tuintafel met enkele stoelen in de tuin staan. Maar wat niet iedereen heeft, is een hangstoel. In een hangstoel kun je lekker genieten van de zon of juist lekker in de schaduw tot rust komen na een dag werken. Een hangstoel is echt een eyecatcher in je tuin. Pak een boek en plof lekker neer in je nieuwe hangstoel.

 

4.   Relaxen in de jacuzzi

Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar er zijn veel mensen die het heerlijk vinden: een dagje relaxen in een spa. Maar in plaats van stad en land af te reizen om van een bubbelbad te kunnen genieten, kun je er ook voor kiezen om een jacuzzi in je tuin te plaatsen. Als je er de ruimte voor hebt, waarom niet? Heerlijk wanneer het in de avond wat meer afkoelt!

 

Misschien zijn bovenstaande tips niet helemaal voor jou weggelegd, je kunt immers ook met wat leuke lampen, meubels of andere aankleding je tuin een gezellige uitstraling geven. Er is altijd wel voor ieder wat wils!

Stefan Veldman
Stefan Veldman
Artikelen: 13