Dit zijn alternatieven om je huis en jezelf te beveiligen

Er zijn allerlei manieren om je eigen veiligheid te vergroten of om huis en haard te beschermen tegen indringers. Het is in deze tijd ook belangrijk om aandacht aan de beveiliging van je huis, bedrijf en persoon te besteden. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, zoals een alternatief voor pepperspray. Zo is het op een legale manier mogelijk om je eigen gevoel van veiligheid te vergroten. Bijvoorbeeld op straat of binnen om indringers uit je huis te laten verdwijnen, hoewel het uiteraard beter is om ook je huis te beveiligen.

 

Legaal pepperspray alternatief om je veiliger te voelen

Pepperspray is in Nederland verboden, maar er is wel een legaal alternatief voor beschikbaar. Het middel is namelijk bedoeld om belagers op een afstand te houden of zelfs weg te jagen. Je bent echter strafbaar als je pepperspray in je bezit hebt. Een legaal alternatief voor pepperspray is niet verboden, maar sorteert wel hetzelfde effect. Een dergelijk alternatief staat ook wel bekend als zelfverdedigingsspray en kent een groot afschrikeffect. Als je daarmee sprayt dan ziet je aanvaller tijdelijk even niets. Bovendien blijft er een rode markering achter op het gezicht. Het schrikeffect biedt vervolgens voldoende tijd om de belager achter je te laten en er vandoor te gaan of hulp in te schakelen. Het is een middel dat je buiten en thuis bij de hand kan hebben om jezelf veiliger te voelen en te weren tegen belagers.veilig huis

 

Beveiliging tegen inbraak

Een huis, bedrijfspand of bedrijf aan huis loopt altijd risico als het om de mogelijkheid tot inbraak gaat. Naast het gevoel van veiligheid met een afschrikmiddel te vergroten, is het ook mogelijk om je eigen omgeving te beveiligen. Dat voorkomt dat je oog in oog met een inbreker komt te staan of binnenkomt en een leeg huis aantreft. Een waakhond doet natuurlijk goed zijn best en slaat alarm, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid een hond te nemen. Bovendien is er een betere manier om inbraak te voorkomen. Dat is door een alarmsysteem te monteren dat geschikt is om huizen of bedrijfspanden te beveiligen. Er zijn allerlei soorten alarmsystemen, zoals ook met bewegingsdetectie. Het is bovendien mogelijk om een alarmsysteem te koppelen aan een alarmdienst. Bijvoorbeeld dat er bij detectie van indringers een melding uitgaat naar een meldkamer. Een alarmsysteem is een uitstekend beveiligingssysteem ter preventie van inbraak en voorziet in het neveneffect dat het gevoel van veiligheid er groter door wordt.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122