De finishing touch in je huis

Ik heb twee nieuwe stoelen. Helemaal zelf gekocht, zonder instemming van mijn partner of van de kinderen. Je zult begrijpen dat ik het best spannend vond toen de fauteuils geleverd werden. Hoe zouden ze de kleur vinden en vinden zij ze ook wel lekker zitten? Gelukkig is iedereen erg enthousiast en wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt.

 

Let hierop bij het kiezen van een stoel

Gek genoeg had ik me van tevoren niet gerealiseerd dat het zo’n impact zou hebben op de uitstraling van het interieur. Maar de inrichting ziet er met deze nieuwe aanwinsten opeens echt anders uit. En dat komt met name omdat alles aan de stoelen klopt:

  • De hoogte
  • De draaipoot eronder
  • De stof
  • De kleur
  • De vorm
  • De grootte

 

Eigenlijk moet je dus echt op heel veel dingen letten als je een stoel gaat kopen. De impulsieve actie die het in mijn geval is geweest, pakt gelukkig heel goed uit. Toch adviseer ik jou om het anders te doen en eerst even goed te oriënteren, rond te neuzen en te proefzitten. Dat is bovendien nog leuk om te doen ook!

 

Accessoires zijn altijd een goede keuze

Een andere, wat minder ingrijpende manier om je interieur een andere look & feel te geven, is door nieuwe woondecoratie aan te schaffen. Daar kun je je mee uitleven en je hele huis een andere sfeer geven. Beperk je vooral niet alleen tot de woonkamer!

 

Laten we enkele thema’s onder de loep nemen die in 2021 een trend zullen zijn:

 

Goud

Goud staat voor luxe, voor rijkdom, voor overdaad en welvaart. Geen wonder dat dit een favoriete kleur in het interieur is geworden. Het enige waar je op moet letten als je goudtinten in je huis toepast, is dat je niet overdrijft. Als je het aantal gouden decoraties beperkt houdt, krijgt je het mooiste effect. Te veel goud zorgt er al snel voor dat het kitscherig wordt. Maar… hou je vooral niet in als je daarvan houdt.

 

De natuur

Binnen en buiten met elkaar verbinden, is iets wat de laatste jaren enorm is toegenomen. Het begon met het doortrekken van het interieur naar het terras; bijvoorbeeld door gebruik te maken van dezelfde tinten als binnenshuis. Ook de verkoop van veranda’s en overkappingen is aanzienlijk gestegen. Na deze ontwikkeling zijn we ons meer gaan richten op het toevoegen van natuurlijke elementen binnenshuis. We zijn dan ook meer prints zoals bladeren en varens op schilderijen gaan zien. Ook beeldjes in de vorm van bijvoorbeeld een flamingo of een aap zijn populair geworden. Alles om de natuur dichterbij te halen. Een mooie trend.inrichting van je huis

 

Ordenen

Orde en netheid doen het altijd goed. Je kunt ordenen op diverse manieren toepassen.

  • Plaats diverse plantjes bij elkaar op een dienblad en het wordt een samenhangend geheel. Dit kun je natuurlijk ook doen met beeldjes, potjes, edelstenen of alles wat je maar verzint.
  • Gebruik mooie opbergsystemen of leuke manden om tijdschriften, speelgoed of kleden in op te ruimen.

Het interieur komt pas echt goed tot zijn recht als er niet te veel spulletjes zijn die de aandacht afleidt.

 

Ik hoop je in dit blog weer inspiratie te hebben gegeven om je huis te restylen. Want dat is toch àltijd leuk om te doen!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane van Beek is al jarenlang actief in de vastgoedbranche als taxateur en HuizenVerkoopExpert.

Daarnaast schrijft zij met veel plezier blogs over alles wat met wonen te maken heeft.

Artikelen: 200