5 eyecatchers voor je huis om je vrienden jaloers te maken

Gefeliciteerd! Je hebt je droomhuis gevonden: tijd om te klussen! Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe huisje helemaal jouw thuis wordt? Dat begint natuurlijk met een mooie vloer. Heb je al eens nagedacht over PVC vloeren? Of wordt het een andere vloer, zoals parket? Met alleen een vloer blijft je huis in elk geval een beetje saai. We helpen je op weg met 5 eyecatchers voor je huis waar je vrienden jaloers op zullen zijn!

1) Lampen

Lampen zijn een echte musthave voor je woning. Niet alleen zorgen ze voor de verlichting in huis, maar mooie bijzondere lampen zorgen gelijk voor een blikvanger in een ruimte. Daarnaast komt de pvc vloer ook beter tot zijn recht met mooie verlichting. Houd hierbij rekening met warm of koel licht. Dit kan namelijk veel impact hebben op de overall uitstraling van een ruimte.

2) Bloemen en planten

Door wat groen toe te voegen aan je ruimte creëer je gelijk een huiselijk gevoel. Ook zijn bloemen en planten in vrijwel elk interieur te combineren met elke vloer. Om er een echte eyecatcher van te maken, kan je kiezen voor een uitgesproken pot of vaas.

3) Spiegels

Gebruik spiegels in je ruimte om meer ruimte te creëren in je woning. Ze komen in allerlei verschillende maten: van groot tot klein. Het leuke aan spiegels is dat je ze overal in het huis kan plaatsen: in de hal, badkamer, slaapkamer of woonkamer. Daarbij kan je ook variëren tussen spiegels op een pootje, hangend aan de wand of leunend tegen de muur.

 

4) Kleuren en printenbehang

Je kunt je saaie ruimte ook eenvoudig opleuken door middel van kleuren en printen. Door met bepaalde kleuren te werken kan je zorgen voor een mooie afwisseling in je interieur. Ook kunnen printen gelijk het verschil uitmaken. Denk bijvoorbeeld aan een kamer met pvc vloer en behang met bloemen- of dierenprint. Deze geven je ruimte gelijk een extra touch. Zorg er wel voor dat er een mooie balans in zit. Je wilt je ruimte niet ‘verpesten’ met veel drukke prints door elkaar.

5) Vloerkleden

Als laatste eyecatcher kan je ook gebruik maken van mooie vloerkleden. Ze komen in allerlei soorten en maten. Ze zijn zacht en zorgen tegelijk voor een knusse, gezellige sfeer in de ruimte. Vloerkleden zijn vooral geschikt voor in de woonkamer of slaapkamer. Daarnaast past er bij elke parketvloer een bijpassend vloerkleed.

 

Hopelijk heb je wat aan deze 5 eyecatchers. Kijk vooral wat je zelf mooi vindt en of het bij het rest van het interieur past. Gelukkig zijn een pvc vloer of parketvloer makkelijk te combineren met allerlei verschillende accessoires. De keuze is dus reuze.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122