Diversen
planten in je interieur

Haal meer groen in huis met deze tips

Op dit moment zijn planten populairder dan ooit! Groen is niet meer weg te denken uit een stijlvol en trendy interieur. Ben jij toch nog niet helemaal meegegaan in deze trend, omdat je niet weet hoe je het moet aanpakken? Dan is het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Planten maken je interieur niet alleen gezelliger, maar dragen ook bij aan een gezonde lucht. Veel kamerplanten hebben namelijk een luchtzuiverende functie. Daarnaast worden de meeste mensen gewoon ontzettend vrolijk als ze allemaal groene vriendjes in de kamer zien staan. Een beetje extra groen in huis is dus zeker het proberen waard!

 

Pak groots uit

De eerste tip is om het meteen groots aan te pakken. Een paar kleine vetplantjes zijn leuk, maar je maakt pas écht een statement met een grote kamerplant. Denk aan een Palm, een Yucca, Monstera of een grote Philodendron. Geef deze een mooie plek in de woonkamer of fleur de slaapkamer ermee op. Let hierbij natuurlijk wel op de wensen van de plant. Moet ze op een hele lichte plek staan of is ze ook gelukkig in de schaduw?

 

Wees niet bang om te combineren

Combineer gerust allerlei soorten planten met elkaar. En wissel ook af met verschillende formaten om het geheel nog speelser te maken. Je kunt hier eigenlijk nooit de fout mee ingaan!

 

Koop groene bloempotten

Hiermee bedoelen we niet letterlijk bloempotten met een groene kleur. Nee, we hebben het over potten van een groen merk, gemaakt van duurzame materialen. Bij Elho kun je dit soort duurzame bloempotten kopen. Dit bedrijf laat zien dat een strak design, functionaliteit en duurzaamheid heel goed samengaan. Ongeveer 80% van de grondstoffen die ze gebruiken bestaat uit gerecycled plastic. Met deze potten haal je dus niet alleen meer groene planten in huis, maar ook een groen product.

kamerplanten in je interieur

Maak gebruik van hangplanten

Heb je te weinig ruimte voor extra planten in huis? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van hangplanten. Deze kun in een plantenhanger aan het plafond of de muur bevestigen. Hoe groter de plant wordt, hoe meer bladeren er naar beneden gaan hangen. Dit zorgt voor een wilde jungle sfeer in huis.

 

Stek je favoriete planten

Tot slot kun je zelf meer planten ‘maken’ door je favoriete kamerplanten te stekken. Zet de stekjes in het water totdat er wortels aan groeien. Als de babyplanten groot genoeg zijn, kunnen ze verder groeien in een bloempot. Voor je het weet heb je er weer een paar mooie nieuwe planten bij!

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Judith Mohlmann
Load More In Diversen

Facebook Comments

Check Also

Maak je woonkamer herfstklaar met een haard

De temperaturen gaan naar beneden, het wordt weer ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl