Ontspannen in je achtertuin: zo pak je het aan

De achtertuin is een hele fijne plek om even tot rust te komen. Met een goed boek, leuke muziek of een uitgebreide lunch met het gezin. Toch zijn er altijd nog een aantal manieren waarop je de tuin nóg relaxter kunt maken. Ben je benieuwd hoe? Lees dan de onderstaande tips door!

 

1. Koop comfortabele tuinmeubelen

Investeer in tuinmeubelen die niet alleen mooi zijn, maar ook erg comfortabel. Op deze manier kun je pas echt optimaal ontspannen. Zet bijvoorbeeld een grote loungebank buiten in de tuin waar je zowel goed op kunt zitten als kunt liggen. Koop eventueel een bijpassend voetenbankje, een salontafel of een grote poef waar je de benen op kunt leggen. Ook een ruime hoekbank met zachte buitenkussens is een goede optie. Deze tuinbank is eigenlijk net zo luxe als een bankstel dat je in de woonkamer zet.

 

2. Omring jezelf met groen

Een natuurlijke omgeving helpt bij de ontspanning. Omring het terras daarom met genoeg groen – planten, bloemen, bomen en struiken. Als je liever een onderhoudsvriendelijke tuin wil zonder plantenborders, kun je ook kiezen voor bloembakken met grote planten erin. Een andere manier om direct meer groen in de achtertuin te krijgen, is door een grasveldje (of kunstgras) aan te leggen.

 

3. Creëer verschillende zitjes

Creëer naast de loungehoek of eettafel met stoelen ook een ander zitje in de tuin. Een plek om je even helemaal terug te trekken. Dit kan een moderne hangstoel zijn, een luxe ligbed of een simpele tuinbank tussen de planten.

 

4. Maak gebruik van water in de tuin

Vind je het geluid van water erg rustgevend? Leg dan een kleine vijver met een waterval aan of koop een stijlvol waterornament. Ook de vogels zullen hier blij mee zijn en regelmatig langskomen om te badderen.tuin

 

5. Zorg voor schaduw en beschutting

Zeker in de zomer is het belangrijk om genoeg schaduw in de tuin te creëren. Dit doe je door middel van een terrasoverkapping (ook heel fijn voor de koude periodes!), een parasol, een schaduwdoek of een pergola met volle klimplanten. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende beschutting is voor wat extra privacy.

 

6. Geen tuin? Haal alles uit je balkon

Heb je geen tuin, maar wel een balkon? Dan kun je nog steeds gebruik maken van de bovenstaande tips! Maak er een groene oase van door middel van hangplanten en grote bloempotten, zorg voor schaduw met een extra stevig schaduwdoek en koop een compacte loungeset voor balkon.

 

Veel succes!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101