Inrichting
huishouden opruimen wonen

Onderhoudsvriendelijk wonen, hoe doe je dat?

We zijn zoveel thuis dat we ook steeds meer nadelen zien van het huishouden. Als je er met je neus bovenop zit, zie je alles. Er zijn een aantal onderdelen in je woning die wellicht onderhoudsvriendelijker kunnen. Ben je toe aan een nieuwe inrichting? Denk dan vooral aan je tijd. Je hebt toch wel wat beters te doen dan elke dag met een stofdoek rond te lopen?

 

Op de vloer

Een voorbeeld van een onderhoudsvriendelijke vloer is die van PVC. Waar je bij een houten vloer niet zomaar kunt dweilen en een tapijten vloer vlekgevoelig is, is een PVC-vloer zo schoon. Een dweiltje erover en je kunt er weer even tegenaan. Valt er een kop koffie om, dan is er niks aan de hand. En de haren van je huisdieren veeg je er zo vanaf. PVC heeft nauwelijks onderhoud nodig en past dus prima in je onderhoudsvriendelijke woning.

 

Van het kastje naar … de tafel!

Ook je meubels kun je onderhoudsvriendelijk uitzoeken. Op een zwarte tafel zie je altijd stof liggen en een stoffen bank lijkt de vlekken wel aan te trekken. Hou jij van tierelantijntjes? Bedenk dan wel dat je het allemaal elke week schoon kunt maken. Wil je meer tijd besteden aan andere dingen, laat dan vooral die tig ‘dingetjes’ weg. Zet in plaats daarvan een paar grotere objecten neer, scheelt je uren met je stofdoek!

 

Zonder randjes

Deuren met profiel, sierlijke deurkrukken en spiegels met sierlijsten? Leuk, maar ingewikkeld schoonmaken! Kies in plaats daarvan voor gladde oppervlakten en meubels en/of accessoires zonder randjes. Hou je niet van schilderen? Ga dan bijvoorbeeld voor kunststof kozijnen. Ben je geen ster in het schoonhouden van de tegels in je badkamer? Kies dan geen zwarte tegels. Gemak dient de mens, hoe simpeler, hoe minder omkijken je ernaar hebt.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Jordi Kuijlenburg
Load More In Inrichting

Facebook Comments

Check Also

Een nieuw huis gevonden? Kies voor de provider met het snelste internet!

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht? In ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl