5 tips om je huis ruimtelijker te laten ogen

Voelt jouw huis soms (te) klein aan? Door een aantal aanpassingen door te voeren, kun je je huis ruimtelijk later ogen. We geven een aantal tips hoe je dit kunt doen.

 

  1. Hang een of meerdere spiegels op

 

Het ophangen van een spiegel is een hele simpele manier om je huis optisch groter te laten lijken dan het is. Het beste is om de spiegel horizontaal op te hangen, zodat de ruimte breder lijkt. Ook krijg je het beste resultaat als je de spiegel tegenover een raam ophangt. Daarnaast kun je natuurlijk ook voor meerdere spiegels kiezen, dit geeft meteen een leuk en speels effect.

 

  1. Houd het opgeruimd

 

Een klein huis is snel rommelig en een rommelig huis oogt juist weer kleiner. Het is dus zaak om je huis goed opgeruimd te houden. En als je het niet laat versloffen, is het bovendien elke keer weinig werk. Het liefst leg je spullen meteen terug op de plek waar je het vandaan hebt, maar las in ieder geval eenmaal per dag een opruimmoment in. Zorg dat je genoeg opbergruimte hebt, zodat er zo min mogelijk spullen in de kamer staan. Bij kleinere huizen kan het enige creativiteit vergen om opbergruimte te creëren. Een goede oplossing is om voor multifunctionele meubels te gaan waar ook opbergruimte in verwerkt zit. Een salontafel of een bed met lades eronder bijvoorbeeld.

 

  1. Maak gebruik van glas

 

Denk je bij het gebruik van glas meteen aan grote, luxueuze huizen? Het zijn juist kleine woningen die baat hebben bij glas. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor glazen meubels. Glazen tafels zijn helemaal conform de laatste trends. Daarnaast kunnen glazen wanden je huis ruimtelijk en uitgestrekt laten lijken. Ook ontstaat er door glas meer licht, waardoor je woning ook weer groter lijkt. Een bedrijf als Eversenevers.nl kan je goed adviseren in wat er voor jouw huis mogelijk is.

 

  1. Maak gebruik van lichte kleuren

 

Donkere kleuren kunnen prachtig staan, maar doen een ruimte helaas wel kleiner lijken. Maak dus zoveel mogelijk gebruik van lichte kleuren, die reflecteren het licht.

Vind je wit saai? Beige of een lichte pastelkleur zijn ook prima. En als je dan toch graag donkere of felle kleuren in huis wilt, kun je dit bijvoorbeeld terug laten komen in je accessoires.

 

  1. Pas op met accessoires

 

Accessoires kunnen een bepaalde charme aan een ruimte geven en zorgen voor een persoonlijke touch. Hoewel dit dus een essentieel onderdeel van de inrichting is, kun je er in kleinere huizen beter niet mee overdrijven. Het lijkt dan namelijk al snel vol en daardoor klein. Je kunt beter voor een paar grote accessoires kiezen dan veel kleine. Denk aan een mooie grote vaas, waarmee je echt een statement maakt.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99