4 ideeën om je huis veiliger te maken

Jezelf veilig voelen in je eigen huis is van levensbelang. Je slaapt er beter door, je levenskwaliteit gaat erdoor omhoog en je voelt je natuurlijk veiliger. Hieronder hebben we dan ook een viertal praktische en eenvoudige tips die ervoor zorgen dat je je huis nóg veiliger kunt maken.

 

1.    Het installeren van een VPN

Als we het hebben over veiligheid, mogen we natuurlijk ook digitale veiligheid niet vergeten. Dit is namelijk een nieuwe manier van hackers om bij jouw huis binnen te komen, zeker wanneer je gebruik maakt van Smart Home-apparatuur. Een VPN Chrome extensie is daarom zeker aan te raden. Op die manier zorg je ervoor dat je op een veilige manier over het internet kunt surfen. Al jouw gegevens worden namelijk versleuteld, waardoor hackers deze data niet kunnen onderscheppen en er dus ook niks mee kunnen doen.

 

2.    Kies voor een alarmsysteem en camera’s

Daarnaast is het installeren van een alarmsysteem en camera’s erg belangrijk. Het is niet alleen een manier om eventuele inbrekers af te schrikken, je zorgt er ook voor dat de inbrekers op camera staan wanneer ze daadwerkelijk proberen in te breken. Het is daarbij wel te adviseren om de camera’s op een strategische plek te plaatsen. Er zijn verschillende consultancybureaus die hierin gespecialiseerd zijn en je graag adviseren over de mogelijkheden bij jou thuis.

 

Bij een alarmsysteem kun je kiezen tussen een normaal alarm en een stil alarm. Bij een stil alarm gaat het alarm niet hoorbaar af, maar wordt er wel een melding bij de meldkamer afgeleverd. Vervolgens gaat de meldkamer kijken of de melding valide is, meestal door een contactpersoon te bellen. Wanneer blijkt dat de melding urgent is, dan kan hierdoor de politie sneller ingeschakeld worden. Loopt een van de kinderen onverhoopt door het alarm heen, dan kan de contactpersoon dit aangeven en kan de melding afgeblazen worden.veilig huis

 

Als extra camera zou je ook kunnen overwegen om deze in de deurbel te installeren. Tegenwoordig zijn er verschillende systemen hiervoor, die ervoor zorgen dat je precies kunt zien wie er voor de deur staat wanneer er wordt aangebeld. Je kunt kiezen voor een applicatie op je mobiele telefoon of gewoon een scherm in huis die de live-beelden laat zien.

 

3.    Nachtverlichting met bewegingssensor

Natuurlijk weten we allemaal dat de inbrekers vaker ’s nachts dan overdag komen. Het kan dan ook aan te raden zijn om nachtverlichting met bewegingssensoren in de tuin te installeren. Wanneer de inbrekers dan via de achtertuin naar binnen willen komen, gaat de verlichting automatisch aan. Dit systeem heeft tevens het andere voordeel dat wanneer je zelf in de tuin zit, je ook nooit meer door een donkere tuin naar het huis hoeft te lopen. De verlichting gaat in deze gevallen namelijk ook automatisch aan.

 

4.    Investeer in een kluis

De laatste belangrijke investering die je kunt doen is investeren in een kluis. Deze kun je gebruiken bij zowel aanwezigheid als afwezigheid. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent, kan het handig zijn om belangrijke documenten hierin te bewaren. Ook het bewaren van eventueel contant geld of sieraden behoort hier tot de mogelijkheden. Ben je echter thuis, dan kun je er ook voor kiezen om elke avond je autosleutels, paspoort en portemonnee in de kluis te leggen.

 

Op die manier heb je altijd de zekerheid dat jouw documenten achter slot en grendel liggen. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een digitale kluis. Wil je de kluis openen, dan zal je de code moet intoetsen. Na het intoetsen van de juiste code wordt er dan een sms naar je telefoon of een ander apparaat gestuurd. Deze code heb je nodig om je kluis definitief open te maken. Zo weet je helemaal zeker dat de kluis alleen door jou te openen is!

 

Er zijn dus verschillende maatregelen die je kunt nemen om eventuele inbrekers weg te houden. Komen ze alsnog binnen, dan heb je ze gelukkig op camera staan en kan er direct actie ondernomen worden, zeker na het installeren van een (stil) alarm. Hoewel sommige maatregelen een flinke investering kunnen zijn, ga je merken dat dit na verloop van tijd zeker de moeite waard is.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 204