Beveilig uw woning tegen inbraak, zeker in deze donkere maanden

De winter is een tijd van gezelligheid. Een tijd van feestdagen en met z’n allen knus voor de open haard zitten. Maar de donkere maanden hebben ook zo hun nadelen. Zo voelen inbrekers zich in het duister een stuk meer op hun gemak. Uit de Risicomonitor Woninginbraken blijkt dat inbrekers het vaakst toeslaan in het donkere december, terwijl ze zich in het lichte juni juist relatief koest houden. Daarom is het zeker nu belangrijk uw woning te beveiligen. Met de volgende tips maakt u het inbrekers zo moeilijk, dat ze uw huis liever overslaan.


Doe alsof u thuis bent

Als u thuis bent, is de kans dat een inbraak ontdekt wordt een stuk groter. Inbrekers weten dit ook, en slaan huizen waar mensen thuis zijn het liefst over. Doe daarom alsof u thuis bent door altijd een lichtje te laten branden. Met een automatische timer is dit een fluitje van een cent.

Zorg voor een goed slot op uw voordeur

Zorg voor een goed slot op uw voordeur

Net als andere bezoekers komen inbrekers uw huis het liefst binnen via de voordeur. Daarom is een goed beveiligde voordeur cruciaal. Veel gebruikte inbraakmethoden als kerntrekken, het afbreken van de cilinder en de ‘klopsleutelmethode’ richten zich specifiek op het vernielen van cilindersloten. Een cilinderslot dat tegen deze trucs bestand is, is daarom onmisbaar. U herkent deze sloten aan het SKG*** keurmerk. Daarnaast is er speciaal anti-kerntrekbeslag verkrijgbaar, dat een extra beveiligingslaag vormt rond uw slot. Wanneer u eenmaal een goed slot heeft aangeschaft, is het belangrijk om het ook daadwerkelijk op slot te draaien. Zo voorkomt u dat insluipers de deur openen door te ‘hengelen’ via de brievenbus, of open ‘flipperen’ met een kaartje.

Maak van uw tuin geen inbrekersparadijs

Inbrekers zijn erg vindingrijk. Als het ze niet via de voordeur lukt, zullen ze het op een andere manier proberen. Via een openstaand raam, de garage, of de tuin. Voorkom daarom dat inbrekers langs de gevel kunnen klimmen, en houd ramen zo veel mogelijk gesloten. De tuin is voor een inbreker vaak een prettige plek. Ze wanen zich er ongezien en denken daardoor meer tijd te hebben. Wanneer u verlichting met een bewegingssensor heeft, voelen inbrekers zich al een stuk minder op hun gemak. Zorg verder dat uw achterdeur en eventuele tuindeuren over net zulke goede cilindersloten beschikken als de voordeur.


Inbraakrisico bij u in de buurt

Bent u benieuwd naar het inbraakrisico bij u in de buurt? Raadpleeg dan de inbraakbarometer.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 100