…van slecht slapen werd ik echt chagrijnig

Als ik denk aan een bed, dan denk ik aan:
Slapen.
Uitslapen.
Een kussengevecht houden.
Ontbijt op bed.
Met de kids op bed tv kijken.
Met je partner andere dingen doen…

Voor elk wat wils

In een bed breng je ontzettend veel tijd door. Het is dan ook belangrijk dat je een fijn bed hebt die goed ondersteund. Maar wat is dat eigenlijk, een fijn bed? Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb een aantal mensen gevraagd op welk type bed zij slapen en waar een goed bed volgens hen aan moet voldoen. Lees je mee?

Denise (43 jaar) is een echte fan van de boxspring

Zij vertelt: “Jarenlang had ik last van mijn rug en ik had echt geen idee waar het aan lag. Je wilt niet weten hoeveel geld er in het uitproberen van matrassen is gaan zitten. Hartstikke zonde natuurlijk, maar van slecht slapen werd ik echt chagrijnig. Ik heb veel beddenzaken van binnen gezien, maar uiteindelijk kwam ik ergens terecht waar ik echt enorm goed advies heb gekregen. Sindsdien lig ik op een boxspring met een topper erop en dat slaapt heerlijk: lekker veel lagen. Eigenlijk ben ik een soort prinses op de erwt!”.

Patrick (56 jaar) valt overal goed in slaap. Voor hem maakt het niet uit waar hij gaat liggen. “Leg me ergens neer en ik slaap”, zoals hij aangeeft. Hij heeft dan ook niet veel moeite gehad met het kiezen van een bed en geeft de voorkeur aan een mooie dekbedhoes in plaats van aan een hypermodern matras. “Maarre…. ik wil wel een verstelbare bodem hoor! Er gaat niets boven tv kijken in bed”, zo vult hij aan.

Inge van 12 jaar wil vooral veel ruimte in bed. Voor haarzelf en alle 14 knuffels. Inge slaapt overal heerlijk, maar vooral in haar eigen slaapkamer.

Opa van 82 ten slotte, vindt goede ondersteuning in bed heel belangrijk. “Alles gaat toch wat moeizamer op deze leeftijd en dan is het belangrijk om zo soepel mogelijk te blijven. Ik doe dan ook elke ochtend oefeningen. Laatst heb ik een nieuw matras gekocht omdat de oude versleten was. Ik sliep altijd op een pocketvering matras en dat lag prima. Toch ben ik nu overgegaan op een koudschuim matras. Ik kan er weer jaren tegenaan”.

slaapkamer

Hoe kies je een matras

Zoveel mensen, zoveel wensen wordt wel eens gezegd. En dat geldt ook voor matrassen. Het is belangrijk om de tijd te nemen om een matras te kiezen dat bij jou past.

  • Vraag aan anderen op welk matras zij slapen en waar zij het matras gekocht hebben.
  • Laat je goed informeren. Dat kan via internet, maar zeker ook bij de specialist.
  • Kies een winkel waar je kunt proefslapen. Zo test je een matras. Ben je tevreden? Dan hou je het matras. Je kunt het retourneren als het je niet bevalt.

Laat je weten op welk matras jij het liefst ligt?

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207