Een kinderkamer inrichten? Hier moet je aan denken

Een kinderkamer inrichten is een leuk project. Je kunt er heel veel creativiteit in kwijt! Toch zijn er naast alle schattige accessoires nog een paar praktische dingen waar je aan moet denken. Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.

 

Kies een kleurenschema in plaats van een thema

Bij een kinderkamer ben je misschien geneigd om te kiezen voor een specifiek thema. Van een prinsessenkamer tot een echte jungle, van Nijntje tot Frozen. Je kunt allemaal behangpapier, gordijnen en zelfs meubels kopen met dit thema. Toch is het vaak beter om dit niet te doen. Kies liever voor een neutrale basis en een mooi kleurenschema. Hier kun je nog jaren plezier van hebben! De prinsessensfeer of het jungle thema kun je daarna nog toevoegen door middel van accessoires. Is je kind er na een jaar wel op uitgekeken? Dan hoef je de slaapkamer geen complete make-over te geven. Vervang de decoratie en je kunt weer een tijd vooruit!

 

Koop een geschikt kinderbed

Zodra je kindje bijna uit een ledikant kan klimmen, is het de hoogste tijd om een ‘echt bed’ aan te schaffen. Je kunt kiezen voor een speciaal juniorbed, een eenpersoonsbed met een hekje aan de zijkant of een meegroeibed. Koop daarnaast meteen een voorraad met beddengoed. Denk aan een zacht badstof hoeslaken en een kinderdekbedovertrek dat goed past bij het interieur. Let bij het uitkiezen van de dekens en kussens op je kleurenschema voor een mooi eindresultaat.

 

babykamer behangZorg voor genoeg opbergruimte

Een baby of kind in huis gaat gepaard met een hoop spullen. Wat extra opbergruimte in de kinderkamer kan daarom zeker geen kwaad. Een nette opgeruimde kamer straalt bovendien een hoop rust uit. Koop daarom niet alleen een grote kast, maar ook een aantal opbergmanden en dozen met een leuke look.

 

Maak de kamer veilig

Veiligheid staat voorop – zeker in een babykamer of kinderkamer. Neem de onderstaande punten even door om zoveel mogelijk ongelukken te voorkomen:

  • Dek stopcontacten af
  • Werk alle loshangende snoeren en draden weg
  • Check of er geen meubels zijn met scherpe randen
  • Zet geen giftige planten in de kamer
  • Koop raambeveiligers
  • Probeer een harde en gladde vloer te vermijden of leg een kleed neer

 

Laat je kind meebeslissen

Tot slot is het belangrijk (en erg gezellig) om je kind overal bij te betrekken. Zoek samen een mooie kleur verf uit, blader door woonmagazines voor leuke inspiratie en duik samen de winkels in. Op deze manier krijgt je kindje écht een eigen kamer om trots op te zijn!

Joanne Maalderink
Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Artikelen: 16