Snel zelf je huis verkopen zonder makelaar, hoe doe je dat?

Wil je snel zelf je huis verkopen zonder makelaar en heb je geen zin in gedoe? Zorg dan dat je deze checklist bij de hand hebt en je bent verzekerd van de snelst mogelijke manier om zelf je huis te verkopen. Steeds meer Nederlanders kiezen er namelijk voor om zelf hun huis te verkopen. Zo bespaart men al gauw duizenden euro’s aan makelaarskosten en kan de regie in eigen handen worden gehouden.

Uitnodigende foto’s

Zorg voor mooie uitnodigende foto’s van de woning. Bespaar niet op de fotograaf want foto’s zijn de eerste indruk die een potentiële koper krijgt van jouw huis. Foto’s zijn een doorslaggevende factor oor de koper bij het wel of niet inplannen van een bezichtiging.

Spik en span

Maak de woning verkoopklaar. Dat wil zeggen. Geef de muren die vies of geen neutrale kleur hebben nog even een mooi likje verf. Zorg dat alle kleine gebreken zijn opgelost en geef de woning een grote schoonmaak. De eerste indruk bij binnenkomst van de woning is bepalend. Dus zorg dat de ruimte waar men binnenkomt spik en span is.

Verwijder prullaria

Creëer sfeer in de woning. Met weinig middelen kun je je huis al heel leuk inrichten. Woningen die zijn ingericht met hippe accessoires van deze tijd verkopen namelijk gewoon sneller. Verwijder dus de prullaria die u al meer dan tien jaar als decoratie heeft staan en vervang deze voor nieuwe decoratie. Kijk op vtwonen voor meer inspiratie om zo uw huis vliegensvlug te verkopen.

Onnodige spullen

Maak de woning zo ruim mogelijk. Dit doet u door onnodige spullen te verwijderen. Haal het logeerbed uit de logeerkamer en verwijder overbodige spullen uit de woonkamer. Hoe ruimer het huis oogt, hoe makkelijker iemand door de woning heen kan kijken. Staat de woning helemaal vol met spullen dan is de kans aanzienlijk kleiner dat iemand daar door heen kan kijken en een bod op uw huis zal uitbrengen.

Sterke pot koffie

Zorg dat het lekker ruikt in de woning. Bak bijvoorbeeld een lekkere appeltaart voordat er bezichtigingen zijn of zet een sterke pot koffie. Dit kan er namelijk voor zorgen dat iemand zich direct thuis voelt in de woning, omdat men dit associeert met een prettige ervaring. Zo kunnen geuren in de woning een positief effect hebben op een snellere verkoop van de woning.

Om je huis dus snel te verkopen is het belangrijk om niets aan het toeval over te laten. Haal dus alles uit de kast om zo potentiële kopers over te halen tot het uitbrengen van een bod. Heeft u een moeilijk verkoopbaar huis of wilt u meer informatie over biedingen zonder financieringsvoorbehoud? Op dit moment bevinden we ons in een sterke huizenmarkt en je huis verkopen zonder makelaar makkelijker geworden. Echter kan dit wegens de coronacrisis zo omslaan. Het is daarom verstandig om altijd eerst uw eigen huis verkocht te hebben voordat u een nieuwe woning gaat kopen. Laat je altijd eerst adviseren door een makelaar voordat je besluiten neemt om je huis te verkopen of om een huis te kopen.

Nick van der Meer
Nick van der Meer
Artikelen: 1