Groen, groener, groenst…

Planten, je houdt ervan of je houdt er niet van. De een heeft hartstikke groene vingers en bij de ander sterft een cactus door uitdroging. Feit is dat planten ons voorzien van de nodige portie zuurstof. Bovendien geven ze een frisse uitstraling aan je huis en aan je werkplek. Er zijn zelfs planten die je kunt eten. En wist je dat er planten zijn die het snurken in de nacht verminderen? Ja echt, planten zijn zo gek nog niet. Je leest het al: ik ben fan. En na dit blog weet ik zeker dat jij ook fan zult zijn.

Ideetjes

Ik hoor je denken: “ik heb er geen plaats voor”. Maar waar zet je dan met Kerstmis je kerstboom? Precies ja! Als je daar plaats voor hebt, lukt het ook met een plant. Er wordt niet voor niets gezegd: ‘kerstboom eruit, plant erin’. Naar mijn idee is er altijd wel een plaatsje voor een plant(je). En er is ook altijd een goede reden om er een aan te schaffen. Ze zijn ideaal om een kaal hoekje in huis te vullen. Ook zijn ze handig als je de aandacht af wilt leiden van lelijke plekken op de muur. Bovendien zijn planten veel goedkoper dan een kunstwerk en om een of andere reden ben je eerder uitgekeken op een kunstwerk dan op een plant.

Hou je plant groen

Er zijn ontelbaar veel planten op de markt. Er worden ook steeds nieuwe planten gekweekt. Sterkere rassen en bijzondere exemplaren. Er zijn planten die je met aandacht moet verzorgen; die zijn behoorlijk arbeidsintensief. Maar er zijn ook planten die je heel dankbaar zijn als je ze water geeft op het moment dat de blaadjes gaan hangen. Daar hoef je dus geen strak ‘watergeef-schema’ voor aan te houden.

Klein of groot

kamerplanten in je interieur

Als je het leuk vindt om met een klein plantje te beginnen, kun je een stekje van iemand vragen. Het is leuk om te zien hoe een plant groeit van een beetje aandacht en water. Maar ben je liever lui dan moe? Je kunt natuurlijk ook nieuwe grote kamerplanten kopen. Dan heb je meteen een groots effect.

Kleur bekennen

Tot slot: door de uitdrukking ‘groene vingers’, zou je kunnen denken dat planten alleen maar groen van kleur zijn. Maar als je dat gelooft, heb je het mis. De bladeren van planten kunnen bijvoorbeeld ook rood of geel zijn. En dat geeft een extra leuk effect in je interieur. Nu is er dus helemaal geen reden meer om geen fan te zijn van planten 😉

Ik ben benieuwd voor welke plant jij gaat kiezen!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207