6 redenen om een waterbed te kopen

We hebben allemaal wel eens van een waterbed gehoord. Maar wat weet je er eigenlijk over? Kort gezegd bestaat een waterbed uit één of meerdere kunststof zakken met water erin. Deze zak ligt in de meeste gevallen in een stevige ledikant. Dit wordt ook wel een hardside waterbed genoemd. Het is ook mogelijk dat het watermatras tussen zachte randen van schuim ligt – de softside variant. Voor welk soort je ook kiest, je geniet altijd van de voordelen van een waterbed. Als je nog twijfelt aan de positieve eigenschappen, is het de moeite waard om het onderstaande artikel door te lezen.

Hier staan 6 redenen om een waterbed te kopen voor je op een rij!

 

1. Draagt bij aan een goede nachtrust

De grootste reden om een waterbed aan te schaffen is natuurlijk het comfort. Het matras past zich aan op de vormen van je lichaam, verdeelt het gewicht en zorgt tegelijkertijd voor goede ondersteuning. Je kunt een waterbed kopen om je nachtrust te verbeteren, maar ook om serieuze lichamelijke klachten te verminderen. Denk aan nekpijn, rugpijn en spierpijn.

 

2. Aan te passen naar je persoonlijke voorkeur

Een waterbed is helemaal aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeuren. Zo bepaal je niet alleen het formaat, maar ook het stabilisatieniveau (de hardheid van het watermatras). Bij een tweepersoonsbed is het aan te raden om een duo systeem te kopen. Dit waterbed bestaat uit twee aparte matrassen. Zo kan jouw matras en het matras van je partner verschillen in hardheid.

 

3. Waterbedden zijn erg hygiënisch

Watermatrassen zijn gemakkelijk schoon en te maken en hierdoor erg hygiënisch. Ook huisstofmijt krijgt geen kans om zich te nestelen in het matras. Een waterbed is dus een ideale keuze voor mensen met een allergie.

 

4. Een waterbed gaat lang mee

Een waterbed van hoge kwaliteit heeft een lange levensduur. Het is dus een investering waar je nog veel jaren plezier van kunt hebben. Wel is het belangrijk om het waterbed op de juiste manier te onderhouden. Maak het schoon met geschikte producten en voeg ieder half jaar conditioner toe aan het water om algen en schimmels te voorkomen.

5. Je kunt zelf de temperatuur bepalen

Heb je het altijd koud? Of ben je juist op zoek naar wat meer verkoeling? Bij een waterbed kun je altijd de temperatuur aanpassen op jouw wensen.

 

6. Past bij iedere interieurstijl

Tegenwoordig zijn waterbedden verkrijgbaar in eindeloos veel stijlen, kleuren en materialen. Er is dus vast een model te vinden dat past bij de interieurstijl van jouw slaapkamer!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 96