De zichtlijn, het belang van een slimme indeling van je huis

In dit blog laten we je de voordelen zien van een praktische inrichting van je huis. Dit zijn niet alleen tips die je kunt toepassen als je van plan bent om nog heel lang in je huis te blijven wonen, maar ook tips die je geld op gaan leveren als je je huis gaat verkopen. Een dubbel belangrijk blog dus 😉

Veel leesplezier!

 

Rust in je ruimte, rust in je hoofd

Een huis is een thuis. Een rustpunt in het drukke bestaan. Maar een huis is ook een weerspiegeling van wie jij bent als bewoner. Hou je van opvallende kleuren of hou je van neutrale tinten? Hou je van diverse tierlantijntjes of juist van een enkel opvallend item?  Vloerkleden zijn uitermate geschikt om een stempel te drukken op jouw interieur. Er is keuze genoeg qua kleurstelling of print, maar ook qua vorm, grootte en materiaalgebruik.

 

Ruimte laten zien

Een goede tip als je je meubels goed tot zijn recht wilt laten komen, is het laten zien van je vloer. Letterlijk. Door elke onderbreking van de zichtlijn lijkt je huis kleiner. Het is een onbewust obstakel in een logische looproute. Bij het neerleggen van een kleed is het hanteren van een vrije loopruimte met een breedte van 80-90 cm dan ook aan te raden. Dit is de gangbare maat die wordt aangehouden als doorgang voor 1 persoon. In de praktijk betekent dit dus bijvoorbeeld dat je van de deur van de woonkamer naar de deur van de tuin kunt lopen zonder dat je om een meubelstuk heen hoeft of over een kleed loopt.

 

Banken

Een voordeel van een kleed is ook dat je intieme hoekjes creëert die uitnodigen tot samenzijn. Een bank en een kleed zijn een ideale basis in elk interieur. Je bankkeuze is medebepalend voor een praktische indeling. De hoekbanken zijn verreweg favoriet en passen overal bij. Sta bij de indeling van je ruimte goed stil bij aan welke kant je het loungegedeelte wilt hebben!

 

Ook bij banken en stoelen geldt dat je de zichtlijn in de gaten wilt houden. Een rugleuning is vaak een behoorlijk vlak waar je tegenaan kijkt. Het werpt dezelfde blokkade op als een kleed die in de looproute ligt. Probeer maar eens te spelen met de inrichting en kijk wat het voor je ruimte doet.

vloeren

Je huis verkopen

Tot slot nog even de voordelen van een praktische indeling voor als je wel verhuisplannen hebt. Aan het verkopen van je huis gaat veel vooraf. Je moet veel documenten invullen, heel erg veel opruimen en je huis stylen alsof het in een woonmagazine komt. Erg veel gedoe zou je kunnen denken, maar kijk naar de positieve kanten:

  • Je hoeft minder te verhuizen, omdat je al veel voorwerk hebt gedaan met opruimen.
  • Je huis lijkt ruimer.
  • Voor een instapklaar huis krijg je een hogere verkoopprijs.

 

En van dat extra geld, kun je weer leuke meubels aanschaffen voor in je nieuwe huis!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204