Je vakantiehuis eigen maken

Jullie hebben een eigen vakantiehuis gekocht, gefeliciteerd! Nu is het tijd om na te gaan denken over de uitstraling en natuurlijk de inrichting. Want, ook al is het een vakantiehuis, het is wel belangrijk dat je dit huis eigen maakt. Dat het voelt als thuiskomen en echt in jullie stijl is. Alleen, hoe doe je dat?

 

Gezellig en praktisch

Het is vooral belangrijk dat jouw vakantiehuis zowel gezellig als praktisch ingericht wordt. Als je er in de warme zomermaanden heen gaat wil je vooral kunnen ontspannen en genieten van de zon, maar houd er ook rekening mee dat je vakantiewoning in de minder warme maanden ook aangenaam moet zijn. In de zomer zal je vooral buiten te vinden zijn, terwijl je in de herfstvakantie vaker binnen bent. Als je vakantiehuis dan niet als thuis aanvoelt, kan het maar zo zijn dat je het er al snel niet meer naar je zin hebt, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Onderstaande tips kunnen je helpen bij een gezellige en praktische inrichting:

  • Creëer een warme sfeer met gedimde lampen zoals sierverlichting.
  • Maak gebruik van meubels die praktisch zijn, en ook voor iets anders gebruikt kunnen worden. Een mooie houten kist als salontafel kan bijvoorbeeld ook prima gebruikt worden als extra opbergruimte.
  • Extra slaapruimte in je vakantiehuis is altijd een goed idee. Kies er daarom voor in de woonkamer een slaapbank te gebruiken maar let er hierbij wel op dat deze ook comfortabel zit. In de slaapkamer van de kinderen zou je een stapelbed kunnen gebruiken zodat je wat ruimte bespaart.
  • Een stoel om heerlijk in te relaxen is onmisbaar, zeker wanneer je graag buiten zit met een goed boek. Door een stoel te gebruiken die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden, heb je ook direct een extra zitplaats voor onverwacht bezoek.

Details zijn bepalend

Vooral de kleine details zijn vaak bepalend, dat is bij een vakantiehuisje niet anders. Zo kan mooie decoratie een groot verschil maken. denk bijvoorbeeld aan lantaarns in verschillende kleuren, verschillende vaasjes met verse bloemen en foto’s aan de muur. Ben je fan van inspirerende teksten, dan zou je deze uiteraard ook op kunnen hangen. Ook verschillende sierkussens en lekkere dekens zijn onmisbaar, zeker in de herfst.

De badkamer wordt vaak vergeten, maar is natuurlijk net zo belangrijk. Gebruik zachte en comfortabele handdoeken voor extra comfort. Ook kun je een kleed neerleggen als daar de ruimte voor is.

vakantiehuis

Vakantiehuis op een park

Heb je een bungalow gekocht op een park, dan zijn er vaak een aantal regels waar je rekening mee dient te houden. Omdat er op een vakantiepark heel veel dezelfde woningen staan, is het niet de bedoeling dat de buitenkant in een andere kleur geschilderd wordt. Daarnaast zijn er vaak ook regels met betrekking tot de tuin, al kan dit per park verschillen.

Alle vakantiehuizen op een park zien er hetzelfde uit, en het is dan ook de bedoeling dat dit zo blijft. Wel mag je vaak de binnenkant naar eigen stijl inrichten. Wel kan het per vakantiepark verschillen of je ook de muren een andere kleur mag geven, dit zou je altijd van tevoren na moeten vragen. Het zou immers zonde zijn als je net je hele woning naar eigen smaak hebt ingericht, en je vervolgens van het vakantiepark te horen krijgt dat de muren origineel moeten blijven.

Niels Heijligers
Niels Heijligers
Artikelen: 2