Een nieuwe badkamer en keuken? Waar begin je?

Als je een ander huis hebt gekocht en dus op korte termijn gaat verhuizen, dan kun je je maar beter goed voorbereiden. En dat voorbereiden zul je op twee fronten moeten doen. Ten eerste zul je moeten bepalen wat er uit je oude huis allemaal meegaat naar je nieuwe huis en ten tweede zul je moeten bedenken hoe je je nieuwe huis wilt inrichten. En daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Sommige huizen worden instapklaar opgeleverd, maar dat is lang niet altijd het geval. Je zult hier en daar nog moeten klussen, schilderen en behangen, de vloer vervangen en misschien zelfs wel een nieuwe keuken en badkamer willen plaatsen.

Hoe begin je met het uitzoeken van een nieuwe keuken of badkamer?

Allereerst bepaal je natuurlijk wat er essentieel is in jouw keuken en/of badkamer. Wat mag absoluut niet ontbreken. Daarna bepaal je je budget. Dit kan er nog voor zorgen dat je je wensen moet bijstellen. Je kunt ieder verloren uurtje dat je hebt besteden aan het opdoen van badkamer- en keuken inspiratie. Door je van te voren goed te oriënteren op de mogelijkheden op het gebied van badkamers en keukens, kun je, ook als je de sleutel nog niet hebt, alvast bepalen wat je mooi vindt en wat juist niet.

Aan de hand van je wensenlijstje, de exacte afmetingen van de keuken of badkamer en je budget kun je dan eerst eens online gaan kijken naar de mogelijkheden.

Naar de winkel voor extra ondersteuning

Het is natuurlijk mogelijk om bijna alles online te regelen, zeker in deze tijd wordt er steeds meer gebruik gemaakt van webshops en online advies. Maar een badkamer of keuken online aanschaffen? Dat is nog even een brug te ver. Je wilt immers de materialen voelen, de hoogte bepalen en de verschillende opties op sanitair en keukenapparatuur van dichtbij zien. Dat lukt online nog niet zo goed als in het echt. Het is ook fijn om wat extra advies en ondersteuning te krijgen bij doen van zo’n grote aanschaf. Je wilt immers nog jaren plezier hebben van je badkamer en keuken. Maak daarom een afspraak bij een van de 45 vestigingen in Nederland en België. Zo weet je zeker dat je nieuwe badkamer of keuken helemaal naar jouw zin is.

keuken
Bron afbeelding: Grando.nl

Maak je badkamer of keuken helemaal eigen

Als je dan in de showroom een prachtige keuken of badkamer hebt uitgezocht en deze wordt geplaatst, dan begint jouw werk pas echt. Het is belangrijk dat je je thuis voelt in zowel je badkamer als je keuken en dus zul je deze ruimtes “eigen” moeten maken. Gebruik mooi, nieuw badtextiel en keukentextiel en zet hier en daar een plantje neer, ook in de badkamer. Je zult zien dat met een goede kwaliteit keuken en badkamer en jouw “magic touch” je jarenlang plezier zult hebben van deze aankopen!

Marleen Van Haastrecht
Marleen Van Haastrecht
Artikelen: 5