Hoe werk je zo optimaal mogelijk vanuit huis?

Onze praktische kantoorplek hebben we moeten verruilen voor een rommelige zolderkamer. Ons in hoogte verstelbare bureau voor een geïmproviseerd plekje aan de eettafel. Maar nu we alweer zo’n half jaar vanuit huis werken, merken we hoe belangrijk een goede thuiswerkplek eigenlijk is. Van ergonomisch tikken tot je zakelijke autoverzekering op orde hebben: met deze drie tips werk je een stuk efficiënter vanuit huis.

 

  1. Geef klusjes uit handen

Schimmel, vochtplekken, lekkage, brand. Het laatste waar je als thuiswerker op zit te wachten zijn problemen in en rond je huis. Het goede nieuws is: veel van deze problemen zijn te voorkomen met goed onderhoud. Maar niet iedereen heeft daar natuurlijk tijd voor.

Met een Veilig Wonen-abonnement kun je zulke klusjes overlaten aan een vakman. Vanaf enkele euro’s per maand beschik je over handige diensten als een alarminstallatie, rioolservice, cv-onderhoud, schoorsteenvegen en ventilatieonderhoud – precies wanneer jij die nodig hebt. Zo blijf je zorgeloos wonen en werken. Je hebt vast al genoeg dingen aan je hoofd.

 

  1. Hou het ergonomisch

Een gezonde thuiswerkplek creëren is niet altijd even makkelijk. En dat is niet zo gek: een kantoor is gemaakt om in te werken, een huis om in te leven. Toch zijn er dingen die je kunt doen om gezonder, prettiger en productiever door te werken:

  • Zorg dat je beeldscherm altijd op ooghoogte staat. Gebruik een laptophouder of monitorarm om het beeldscherm op de juiste hoogte te krijgen – of zet desnoods je laptop op een stapel tijdschriften of boeken.
  • Investeer in een extern toetsenbord en een ergonomische computermuis. Hiermee kun je nek- en schouderklachten voorkomen.
  • Wees lief voor je rug. Zorg dat je op een ergonomische bureaustoel zit die je lijf goed ondersteunt en waarvan de zithoogte, de hoek van de zitting, de hoek van de rugleuning en de armleuningen verstelbaar zijn.
  • Let ook op je houding: voorkom dat je gaat doorhangen. Als je niet over de middelen beschikt om een dergelijke stoel aan te schaffen, leg dan een kussen in je onderrug. Dat zorgt voor wat meer steun.
  • Probeer daarnaast niet de hele dag te zitten, maar werk ook staand. Door regelmatig van werkhouding te wisselen, verbetert je concentratie, creativiteit en bloedcirculatie.

thuiswerken

  1. Verzeker je zakelijke personenauto

Grote kans dat je minder of helemaal geen ritjes meer naar kantoor maakt. Maar let op: als je je auto voor zakelijke ritten, bezoekjes aan klanten, of het vervoeren van zakelijke goederen gebruikt, dient deze alsnog ook zakelijk verzekerd te zijn.

Met een zakelijke autoverzekering kun je jezelf tijdens werktijd goed indekken tegen financiële risico’s en schadeposten, zoals schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen en hun spullen (WA). Maar ook tegen schade aan je eigen auto (WA+ en All Risk) kun je jezelf verzekeren. Wel zo geruststellend.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 102