Hoe ook de tuin slim gemaakt kan worden

Vaak denken mensen bij het slim maken van hun huis enkel aan het interieur, maar de tuin kan even goed smart gemaakt worden. Hoe dit precies kan? Dat leggen wij jullie graag uit in deze blog.

 

Verlichting op bepaalde punten

Heb jij bepaalde eyecatchers in de tuin zoals een mooie schutting of een prachtig Trendhout buitenverblijf met daarin bijvoorbeeld glazen schuifwanden? Dan verdient dit element in de tuin het ook om niet alleen overdag maar ook ‘s nachts in de spotlight te staan. Met bepaalde slimme verlichting is het mogelijk om de lampen precies aan te laten gaan wanneer het donker wordt en uit wanneer het weer licht wordt. Op deze manier kost dit je de minimale hoeveelheid energie, maar is deze prachtige overkapping wel mooi verlicht. Overigens is het goed verlichten van de tuin vaak ook een enorm pluspunt voor de veiligheid. Zo zie je immers uitstekend waar je precies loopt en welke obstakels er eventueel op je route liggen.

 

Een slimme stekker, maar dan voor buiten

Voor binnen kennen de meeste mensen dit slimme product inmiddels wel, maar voor buiten? Nog niet iedereen. We hebben het hier natuurlijk over de slimme stekker. Nu de slimme stekker ook voor buiten beschikbaar is zorgt dit voor een zee aan mogelijkheden in de tuin. Zo kun je immers elk apparaat dat buiten staat en aan het stopcontact moet, slim maken. En zijn de apparaten in je tuin ook vanuit de app op je telefoon te bedienen.

 

Automatisch sproeien

Ben jij ook zo trots op jouw gazon in de tuin? Dan is het wellicht een goed idee om ook de sproei installatie slim te maken. Naast dat het jou enorm veel moeite kan besparen kun je op deze manier ook nog perfect afstemmen wanneer het gras haar benodigde water krijgt.

 

Een robotmaaier

Naast het sproeien is er voor het gazon nóg een vervelende klus, namelijk het maaien van het gras. Ook dit kan tegenwoordig uitgevoerd worden door een robot. Dit scheelt jou weer een x-aantal keer heen en weer lopen op het veld. Je geeft de robot simpelweg de opdracht om het veld bij te houden op een bepaalde hoogte, geeft aan wat precies zijn werkveld zal gaan zijn en de robotmaaier doet de rest. In de meeste gevallen beschikt een dergelijke robotmaaier over sensoren waardoor hij alles precies bij kan houden. Ideaal toch!?

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 123