De beste prijzen van de mooiste gietvloeren in Nederland

Ben je net als veel andere mensen ook op zoek naar een goede en voordelige vloer voor in de woonkamer, de badkamer of voor in je kantoor? Dan is de aankoop van een gietvloer een slimme keuze. Gietvloeren hebben namelijk meerdere aantrekkelijke kenmerken, die deze vloer tot een van de best beschikbare vloersoorten maken. Maar ook de gietvloer prijzen zijn een groot voordeel. Wat wordt er precies onder dit type vloer verstaan? Wat zijn de voordelen van deze vloeren? En hoeveel kost een gietvloer laten plaatsen eigenlijk?

 

Over welk type vloer gaat het?

In de kern wordt onder een gietvloer een vloer verstaan die aangebracht wordt op een bestaande ondervloer. Hierbij wordt handmatig een kunststofhars van enkele millimeters dit over de vloer gegoten. Er zijn twee vloertypen die gebruikt worden, namelijk polyurethaan (PU) vloeren en epoxyvloeren.

 

Aantrekkelijke kenmerken van deze vloer

Vloeren van epoxy of polyurethaan hebben meerdere aantrekkelijke kenmerken. Ten eerste is het fijne aan deze vloersoort dat deze snel en gemakkelijk aan te brengen is. De oude ondervloer blijft gewoon liggen en hoeft er niet van tevoren uitgesloopt te worden. Dat scheelt een hoop tijd en werk! Ten tweede is het fijne aan dit type vloer dat ze er strak en eigentijds uitzien. De kunststoflaag die wordt aangebracht is verder, dat is een derde grote voordeel, volledig naadloos en waterdicht. Stof, vocht en vuil maken geen kans om door het vloeroppervlakte heen te dringen. Dit kenmerk zorgt ervoor dat het onderhouden van gegoten vloeren een fluitje van een cent is.

Je kunt de vloer met een vochtige doek, een dweil of een stofzuiger snel schoonmaken. En zo zijn er nog wel meer voordelen van deze vloersoort te noemen. Belangrijk is bijvoorbeeld de geluiddempende werking die epoxyvloeren en PU-vloeren hebben. Ze isoleren omgevingsgeluiden en ook in thermisch opzicht hebben ze een positief effect. De brandvertragende werking van dit vloertype is een ander fijn kenmerk. En ten slotte wil het oog natuurlijk ook wat. Bij gegoten vloeren is dit geen probleem, want epoxy- en polyurethaanvloeren zijn in alle voorkomende RAL-kleuren verkrijgbaar. Jouw favoriete kleur zit daar ongetwijfeld tussen!

 

gietvloer

Informatie over de actuele gietvloer prijzen

Over het algemeen zijn epoxy- en polyurethaanvloeren voordeliger dan je denkt. Dit komt doordat de vloeren snel en gemakkelijk aan te brengen zijn en het leggen daardoor relatief minder arbeidsuren in beslag neemt. Gemiddelde prijzen waar je van uit kunt gaan zijn bij Polyurethaan vloeren van 3 tot 5 mm dikte zo’n 80 tot 120 euro per m3 (incl. btw), terwijl voor epoxyvloeren van 2 tot 3 mm dikte tussen de 70 en 110 euro (incl. btw) gerekend wordt. Vraag nu een offerte op bij een vloerexpert en verbaas je over de scherpe prijzen van deze vloeren!

Ontdek meer op Van Hollandse Bodem: https://gietvloer-wand.nl/

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 96