Een houten salontafel voegt sfeer toe in huis

Waar glas en metaal een strak, misschien zelfs industrieel effect geven, voegt een houten salontafel net weer wat anders toe. Hout straalt op de een of andere manier altijd warmte uit, ook als het gaat om een strak model. Een houten salontafel doet het in bijna ieder interieur goed. Je kunt hout combineren met alle soorten materialen en omdat het een natuurproduct betreft misstaat hout nooit. Het moet alleen je smaak zijn. Maar ook daar is een oplossing voor te vinden. Salontafels gemaakt van hout zijn er in veel soorten, maten en modellen. Er is vast een salontafel die past bij wat jij voor ogen hebt voor je interieur.

Een rechthoekige salontafel

rechthoekige salontafel

Een rechthoekige salontafel wordt nog vaak gezien als ouderwets. Toch hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Een rechthoekige, houten salontafel kan juist heel modern zijn. Wat denk je van de combinatie mangohout met stalen poten? Je haalt met het hout de natuur in huis en de poten van staal geven de salontafel een stoere uitstraling. Daarbij is het model heel praktisch. Waar je ook zit op de bank, de salontafel is altijd dichtbij. Zo kun je gemakkelijk bij je kopje thee of de hapjes die je op tafel hebt gezet.

Een ronde salontafel

ronde salontafel

Ronde salontafels zijn er in veel verschillende soorten. Kies bijvoorbeeld een salontafel van onbewerkt hout. Door de metalen poten is het een stoere tafel, maar door het ruwe hout is deze salontafel een echte blikvanger. Natuurlijk moet je met een salontafel als deze wel onderzetters onder je glazen en kopjes gebruiken, maar ook die kunnen juist weer een leuke aanvulling op je interieur zijn.

Een groot voordeel van een ronde salontafel is dat er geen scherpe hoeken aan zitten. Zeker met (kleine) kinderen is dat een groot pluspunt. Kies je een salontafel zoals hierboven afgebeeld, dan is de kans ook klein dat jouw kind de salontafel omver trekt als hij of zij net aan het lopen is.

Een set met kleinere tafeltjes

set met kleinere tafeltjes

Deze sets zie je steeds meer, in verschillende modellen. Je hebt ze ook met twee salontafeltjes, in het rond en in ovaal. Het grootste voordeel van een setje houten salontafels met verschillende maten is dat je de tafeltjes gemakkelijk even verplaatst. Momenteel wordt ernstig afgeraden om je huis vol visite te hebben, maar als dat weer kan, dan hoef je niet de tuintafel naar binnen te slepen om alle gasten hun drankje te kunnen laten neerzetten. Je zet deze salontafeltjes gemakkelijk even op een andere plek.

Een houten salontafel met een organische vorm

houten salontafel met een organische vorm

In de jaren ‘70 waren de organische vormen voor meubels helemaal hip. Al werden ze toen vooral gecreëerd met formica en kunststof. Tegenwoordig zijn de organische vormen weer helemaal terug van weggeweest. Maar dan wel in een eigentijds “jasje”. Wat denk je van de houten salontafel op de afbeelding? Zou deze organische vorm, uitgevoerd in hout en staal passen in jouw interieur?

Marleen Van Haastrecht
Marleen Van Haastrecht
Artikelen: 5