Een salontafel van mangohout is altijd mooi

“Dat is zó 2022”, grap ik naar een vriendin, “een rechthoekige salontafel van mangohout”. We liggen dubbel van het lachen. Ze weet net zo goed als ik dat mangohout nooit verveeld en juist tijdloos is. Mijn vriendin en ik zijn echte interieur fashionista’s. Niet alleen op het werk, maar ook thuis kunnen we er wat van. Elke week nemen we een meubelstuk onder de loep en verdiepen we ons in de trends van de komende tijd. Deze week is een salontafel mangohout aan de beurt.  

Het belang van de grootte en vorm van een salontafel

salontafel van mangohout

De opdracht die we onszelf gegeven hebben is om een overzicht te maken van hoe alle verschillende soorten salontafels passen in een diversiteit aan interieurs. We gaan kijken of er een conclusie aan te verbinden valt. We starten door de tafeltjes onder te verdelen in soort. De salontafel sets, de bijzettafels, de ronde en ovale tafeltjes en de vierkante en rechthoekige salontafels. Bij The Copperbarn vinden we goede voorbeelden.

Het duurt niet lang of we komen erachter dat er in een vierkante kamer prima een ronde tafel kan en in een rechthoekige woonkamer een vierkante tafel niet misstaat. Eigenlijk wordt bevestigd wat we al lang wisten: een tafel van mangohout kan in elk interieur en geeft een natuurlijke uitstraling aan de inrichting. We zijn het erover eens dat de grootte meer van belang is dan de vorm. Hoe groot de salontafel is, bepaalt of die praktisch in gebruik is en of de verhoudingen in het huis kloppen.

Hoe kies je een salontafel: hier kun je op letten

De keuze van een salontafel hangt simpelweg vooral af van wat je mooi vindt. Ook moet het praktisch zijn. Tegen de hoeken van een vierkante tafel kun je je makkelijker stoten. In een kleinere woonkamer ligt een ronde tafel daarom voor de hand. Soms is het ook fijn als je de tafeltjes in en uit elkaar kunt schuiven. Als je meer bezoek hebt bijvoorbeeld. In dat geval zijn bijzettafeltjes een ideale oplossing. Mensen die een hond hebben die zwierig met de staart de kopjes thee van tafel slaat, zullen de voordelen van een hogere salontafel herkennen. De persoonlijke voorkeuren en situaties spelen dus een belangrijke rol.

De trend van het nieuwe jaar

Een trend die jaar in jaar uit blijft, is de industriële look. Denk dan aan een metalen frame, bij voorkeur zwart, met een houten blad. Die combinatie past in elk interieur en combineert stoer met landelijk. Ook in het nieuwe jaar zien we dit veelvuldig terugkomen. Mijn vriendin en ik zijn tevreden. We hebben een super gezellige middag gehad en hebben weer een opdracht succesvol afgerond. We hebben geconstateerd dat salontafels een absolute must zijn in elk interieur en dat er voor ieder wat wilt te verkrijgen is en proosten we met een kop thee op de fijne dag en zetten de kopjes keurig neer op de rechthoekige salontafel in de vierkante woonkamer. Proost.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207