Hoe bereid je je voor op het wespenseizoen?

Het warme voorjaar heeft ertoe geleid, dat wespen zich al vroeg in het jaar laten zien. In het voorjaar ontwaakt de jonge koningin in het wespennest uit haar winterslaap. Het is het begin van de bouw van een nieuwe kolonie! Zodra de werksters uitgegroeid zijn tot volwaardige wespen, zullen zij het nest verder uitbreiden en op zoek gaan naar zoetigheden. Denk aan de jam op je boterham, broodkruimels en bijvoorbeeld frisdrank. Hoe beperk je de overlast van wespen tot een minimum? Wat moet je doen wanneer het wespennest in je tuin of woning is opgebouwd? Enzovoorts. In dit artikel lees je er meer over.

 

Zelf een wespenvanger maken voor op het terras

Om de overlast van wespen te beperken, zou je zelf een wespenvanger kunnen ontwikkelen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een lege plastic fles. Snijd de bovenste helft van de fles en steek deze op z’n kop in het overgebleven deel. Vul de fles met een dun laagje siroop en wacht tot de eerste wespen in de fles vliegen! Ze komen hier vervolgens niet meer uit. Ook het gebruik van halve sinaasappels met een paar kruidnagels helpt om wespen bij je terras of balkon vandaan te houden.

 

Een wespennest laten verwijderen voor de zomer

Heb je het idee dat er sprake is van een wespennest in de tuin? Probeer de aanvliegroute van de wespen in dat geval eens te volgen. Een professionele ongediertebestrijder kan je helpen bij een wespennest verwijderen. Zelf een wespennest verwijderen wordt sterk afgeraden. De kans dat je tijdens het verwijderen van het nest gestoken wordt, is hierbij zeer groot. Iets wat naast pijn ook voor een vervelende zwelling op de huid kan zorgen.

Tip: het gebruik van chemische bestrijdingssprays uit de winkel is onverstandig. De sprays zijn slecht voor het milieu, vaak niet effectief, etc.

wesp bij hommel

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 123