5 lifehacks om soepel te verhuizen

Heb je een nieuwe woning gevonden en ga je binnenkort verhuizen? Dan is het tijd om alle voorbereidingen te treffen. Geef de verhuizing door bij de verzekering, pas je abonnementen aan en regel alvast wat hulp voor de verhuisdag. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Om de verhuizing nog soepeler te laten verlopen, hebben we 5 handige lifehacks voor je op een rij gezet. Je leest ze hieronder!

 

1) Laat een opslag voor je deur bezorgen

Veel mensen die gaan verhuizen maken gebruik van een opslagruimte. Toch is nog niet iedereen op de hoogte van deze geweldige lifehack. Het is namelijk bij Kubox mogelijk om een opslagruimte bij je thuis te laten bezorgen! Hierdoor is heen en weer rijden naar een selfstorage locatie niet meer nodig. De spullen die je voor de verhuizing tijdelijk wil opslaan, kun je gewoon vlak bij je huis inladen. En zodra je de meubels en items weer nodig hebt, wordt jouw opslagbox ook weer naar de nieuwe woning gebracht. Ideaal toch? Kijk maar eens welke opties er zijn in jouw omgeving. Kies bijvoorbeeld voor een opslag voor de deur in Rotterdam.

 

2) Sorteer spullen op categorie én gewicht

Waarschijnlijk weet je al dat het slim is om de verhuisdozen in te pakken per categorie. Het liefst met een duidelijk label van de inhoud erop. Je moet alleen niet vergeten om ook te letten op het gewicht. Probeer de zware spullen over verschillende dozen te verdelen en leg deze altijd onderop. Hierdoor kun je de dozen veiliger en makkelijker vervoeren.

 

3) Maak een bouwpakket van uit elkaar gehaalde meubels

Moet je sommige meubelstukken uit elkaar halen? Maak er dan een soort bouwpakketje van. Stop alle schroeven en onderdelen in zakjes en zorg ervoor dat alles bij elkaar blijft. Schrijf er eventueel ook een stappenplan bij of maak foto’s van het proces.

 

4) Maak een tas voor de eerste nacht

Ga je verhuizen pak dan een grote tas in met alle noodzakelijke spullen voor de eerste nacht in je nieuwe woning. Dan hoef je niet alle verhuisdozen uit te pakken om je tandenborstel, telefoonoplader of schone kleding te zoeken. Gebruik deze tas ook voor (kleine) waardevolle en belangrijke items.

 

5) Maak een lijstje voor last-minute taken

Een verhuizing regelen kan behoorlijk stressvol zijn. Vooral op de verhuisdag zelf ontstaat er snel een chaotische sfeer. Voorkom dat je dingen over het hoofd ziet door een to-do lijstje te maken. Zet hier alle klusjes en aandachtspunten op die je echt niet mag vergeten. Dit kan op je telefoon of op ouderwets papier. Zolang je het maar altijd bij je hebt!

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.

Artikelen: 92