4 tips om je nieuwe huis woon-klaar te maken

Goed nieuws: de huizenmarkt trekt weer aan! Dit is dus een mooi moment om eens te gaan kijken voor een nieuw huis! Er is volop keuze uit betaalbare woningen en de hypotheekrente staat ook nog eens laag. Dus ga op zoek en zorg ervoor dat je het huis van je dromen vindt.

 

Toch blijkt het lastig te zijn om de woning te vinden die voldoet aan al je eisen. Vaak speelt het budget een rol, maar gelukkig kun je er ook voor zorgen dat je nieuwe woning met minimale kosten toch helemaal jouw persoonlijke paradijsje wordt. Met onderstaande tips maak je in een mum van tijd je nieuwe huis klaar om in te wonen.

 

1. Kleur maakt het verschil

Een andere kleur op de muren en de kozijnen doet al wonderen voor de look en feel van je nieuwe woning. Hierbij kun je het bovendien zo kleurrijk maken als je zelf wilt, hoewel we adviseren om een neutrale, lichte kleur als basis te gebruiken voor het overgrote deel van de woning. Accenten aanbrengen doe je met een andere kleur en in een oogwenk ziet jouw huis en er een stuk mooier en frisser uit.

 

Ook met een (goedkope) rol behang kun je bijzondere effecten creëren. Kies je meerdere kleuren en dessins, let dan wel op dat deze niet met elkaar vloeken.

 

2. Grote aanpassingen hoeven niet duur te zijn

Het klinkt misschien niet echt direct als een budgettip, maar ook grote aanpassingen hoeven niet meteen duur uit te vallen. Het laten plaatsen van een open keuken geeft je huis direct een compleet ander aanzicht en hoeft niet duur te zijn! Een budgetvriendelijke manier om voor een nieuwe keuken in je woning te zorgen, is door te kiezen voor een showroomkeuken. Dit zijn de tentoongestelde keukens die plaats moeten maken voor nieuwe opstellingen en die je dus voor een zacht prijsje op de kop kunt tikken. Op die manier is het zelfs mogelijk om een luxe, open keuken voordelig aan te schaffen.

 

3. Repareer en vervang

Kapotte of loszittende onderdelen zorgen ervoor dat je huis er een stuk minder aantrekkelijk uitziet. En dat terwijl het zo makkelijk is om dit probleem op te lossen: je hebt alleen je gereedschapskist en nieuwe materialen nodig (en iemand die je eventueel helpt, mocht jezelf niet zo handig zijn).

 

Loszittende deurklinken, een scheef hangend kastdeurtje, een kapotte lamp of een beschadigde wasbak… je lost het allemaal zo op. Maak eerst een inventarisatie van wat er moet gebeuren en werk deze kluslijst af. Zo ben je snel klaar en is het in één keer een stuk leuker wonen in je huis.

 

4. Accessoires maken een huis af

Accessoires zijn het perfecte hulpmiddel om je huis jouw geheel eigen stijl mee te geven. Met accessoires zorg je ervoor dat je nieuwe woning ook als je nieuwe thuis aan gaat voelen. Stem de kussens op de bank bijvoorbeeld af op de kleuren van de muur, zorg voor planten en bloemen in huis en hang foto’s aan de muur.

 

Tip: heb je nog behang met een leuk dessin over, gooi dit dat niet weg, maar lijst een paar stukken in. Door deze ‘schilderijtjes’ op te hangen, creëer je een bijzondere eenheid in je huis.

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis

Hallo, ik ben Juul Dijkhuis. Na jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, geniet ik er nu van om complexe financiële zaken op een toegankelijke manier te beschrijven. Bij het kopen van een huis is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn, en ik help je graag op weg. Het verheugt me dat mijn artikelen ook op Huislijn.nl te vinden zijn. Ik kijk ernaar uit om je te ondersteunen bij het begrijpen van financiële aspecten rondom de aankoop van je huis, variërend van de hypotheek tot en met het verzekeren van je woning.

Artikelen: 36