Schade tijdens het klussen in huis? Dan ben je niet meer verzekerd

Je herkent het wel: die klusjes in huis waar je maar nooit aan toekwam, daar is nu opeens tijd voor. Nederland stond dan ook massaal in de rij bij de bouwmarkt en ging zelf thuis aan de slag. Maar als we toch niet zo handig blijken als we dachten, kan het nog wel eens mislopen en flink schade opleveren aan je huis. Maar wat heb je dan aan je opstalverzekering?

 

Blijkt het toch een draagmuur te zijn…

Als je gaat klussen of verbouwen aan je eigen huis, dan heb je vaak voor je een woning een opstalverzekering. Hiermee verzeker je alles wat in aan je huis zit tegen schade. Denk aan brand, blikseminslag, ontploffing, stormen of waterschade. Op dat risico is de premie, die je (vaak) maandelijks, betaalt ook gebaseerd. Maar als je gaat klussen in je eigen huis, vergroot je het risico op schade. En daar heeft de verzekeraar geen rekening mee gehouden tijdens het bepalen van de premie en ben je tijdens een verbouwing vaak een stuk minder uitgebreid verzekerd. Dus sloop je er een muur uit die een draagmuur blijkt te zijn? Dan draai je vaak helaas zelf voor de kosten op. Wel kun je voor dit soort risico´s een Construction Allrisk verzekering afsluiten. Online vind je verschillende verzekeraars die dit aanbieden. Of je kiest ervoor om de verbouwing toch door een aannemer te laten doen.

 

Loopt je huis tijdens het klussen schade op door iets wat niet met de verbouwing te maken heeft? Dan ben je vaak gewoon verzekerd met je opstalverzekering. Maar in sommige gevallen geldt de minder uitgebreide dekking ook als de schade niets met de verbouwing te maken heeft.

 

Huis meer waard? Vergelijk je opstalverzekering


Als je flink aan je huis gesleuteld hebt, dan kan het zo zijn dat je huis een stuk meer waard geworden is. Dat is natuurlijk mooi, maar dat betekent ook dat je meer hebt om te verzekeren. Het is daarom altijd verstandig contact op te nemen met je verzekeraar wat dit betekent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij schade. Vind je dat de premie wel heel erg stijgt door de stijging van de waarde van je woning? Dan is je opstalverzekering vergelijken aan te raden. Zo weet je meteen of overstappen een goed idee voor je is.

 

Amy Sprikkelman
Amy Sprikkelman
Artikelen: 2