3 Interieurtrends voor kasten op maat in 2020

2020, een nieuw jaar en dus ook tijd voor nieuwe interieurtrends. PVC vloeren, eyecatchers in je woning en dierenprintjes zowel in je gordijnstof als aan de muur, het kan niet gek genoeg! Wist je dat je zelfs scoort met wandbekleding zoals leer of zelfs mos?

 

In dit artikel richten we ons vooral op één van de belangrijkste producten in je huis, namelijk kasten. Je kan namelijk niet genoeg opbergruimte hebben. Opbergruimte om te ‘ontspullen’, opbergruimte voor je complete garderobe met een op maat gemaakte inloopkast en zelfs opbergruimte voor je wasmachine. Je wasmachine? Ja! De trend van 2020, een waskast. Praktisch en mooi. We zullen de 3 trends omtrent op maat gemaakte kasten met je delen.

 

Ontspullen

Ontspullen brengt geluk, volgens opruimgoeroe Marie Kondo. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Allereerst is het slim om gestructureerd aan het werk te gaan, begin met één kamer per keer. Bedenk gelijk welk soort kast je hiervoor wilt gebruiken. Een open kast, een dichte kast met draaideuren of misschien wel een kast met schuifdeuren. Vervolgens moet je goed nadenken of je je spullen daadwerkelijk moet houden of wilt houden. Dus houd ook geen spullen die je hebt gekregen maar eigenlijk niet mooi vindt. Dan is het daarna eigenlijk alleen nog zaak om op te ruimen en in te pakken. Terug naar het soort kast, een op maat gemaakte natuurlijk. Volledig naar jouw wens gemaakt met voldoende planken, vakken en misschien wel een open gedeelte, waar je je pronkstukken kan laten zien. Hè, dat lucht op, zo’n opgeruimde kamer. Op naar de volgende?

 

Inloopkast

Tegenwoordig kom je ze steeds vaker tegen, een inloopkast. Want zeg nou zelf, wie droomt er niet van? Zeeën van opbergruimte voor niet alleen je kleding, maar ook je accessoires en schoenen. Op maat gemaakt, voorzien van allerlei praktische vakken, legplanken, ophanggedeeltes en zelfs inbouwspotjes en spiegels! Wauw! Kies dan gelijk praktische schuifdeurkast, dan hoef je geen ruimte te maken voor openslaande deuren. Overigens hoef je je niet druk te maken dat je geen plek hebt, er is echt geen aparte kamer nodig voor een inloopkast. Omdat de kast volledig naar jouw wensen op maat gemaakt wordt, past deze in elke slaapkamer.

 

Waskast

Naast tv-kasten, badkamerkasten, open kasten en ga zo maar door, zijn er ook wasmachine kasten. Lees je dit nou goed? Jazeker, wasmachine kasten zijn de trend van 2020. Heb je er ooit over nagedacht hoe handig dat is? Een kast voor je wasmachine. Nooit meer bukken door een op maat gemaakte kast. En weet je wat ook zo handig is, al je wasmiddelen, wasverzachters, manden en zakjes kun je allemaal opbergen in diezelfde kast! Dag troep, hallo opgeruimd huis.

 

Zo zie je maar weer, er zijn behoorlijk wat soorten kasten om je in te verdiepen. Hartstikke leuk, want naast dat de kasten praktisch zijn, zijn ze ook erg mooi! Succes met het kiezen, ontspullen en genieten!  

M. Van der Vegt
M. Van der Vegt
Artikelen: 2