Laat een inductiekookplaat aansluiten door een professional

Het onderhoud van de cv ketel is belangrijk in een huis. Je wil logischerwijs geen problemen krijgen met de verwarmingsketel. Stel je eens voor dat je zonder verwarming zit in de winter, brr. Of nog erger, door een storing in de cv ketel krijg je last van een koolstofmonoxidevergiftiging. Iets dat ook van belang is in een huis is het fornuis. Tegenwoordig kiezen steeds meer Nederlanders voor de inductiekookplaat en dat vraagt om een nadere toelichting.

Inductiekookplaat wordt populair

De inductiekookplaat wordt onder meer steeds populairder in onze keuken vanwege de korte kooktijd, terwijl je ook de temperatuur perfect kunt regelen. Bovendien is inductie koken een erg veilige manier van koken voor zowel jong als oud. Het valt niet aan te raden om de inductiekookplaat zelf aan te sluiten. Zodoende wordt gegarandeerd dat alles goed en veilig werkt. Ook de perilex laten aansluiten is verstandig, zonder zo’n stopcontact werkt de kookplaat sowieso niet.

Veilig

inductiekookplaat

Als je niet precies weet wat een inductiekookplaat is, dan wordt het tijd dat hier verandering in komt. Zo’n kookplaat bestaat uit elektrische spoelen. Hierdoor ontstaat een magnetisch veld waardoor er vervolgens een wervelstroom door de bodem van de pan komt. Deze weerstand wordt dan omgezet in warmte. Dit magnetisch veld zorgt er bovendien voor dat alleen de pan verwarmd wordt. De inductiekookplaat blijft daarentegen relatief koel, alhoewel het alsnog niet verstandig is om de kookplaat aan te raken als deze aanstaat. Normaliter zul je je niet verbranden aan de inductiekookplaat, dit maakt het dan ook een veilige manier van koken.

Beter voor het milieu

Dit is dan ook een van de voordelen van het inductie koken, maar het zijn zeker niet alle goede punten van deze manier van kokkerellen. Doordat de kookplaat enigszins koel blijft en puur de pit verhit wordt zullen de etensresten die achter blijven minder aankoeken of aanbranden, waardoor ze eenvoudig zijn te verwijderen. Daarnaast kun je bij een inductiekookplaat de temperatuurwisseling simpel regelen. Bovendien heeft het verscheidene programma’s, zoals braden en sudderen. Dit maakt het koken nog makkelijker. Ten opzichte van een gasfornuis is de kooktijd bij een inductiekookplaat ook nog eens vele malen korter. Wat tevens belangrijk is, is dat een inductiekookplaat minder stroom verbruikt en dus duurzaam is. En dat is natuurlijk goed voor het milieu.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 95