3 tips als je je huis verkocht hebt maar nog geen nieuwe hebt

Iedereen die huiseigenaar is gaat het waarschijnlijk één keer in zijn leven meemaken. Je huis is al verkocht, maar je hebt nog geen nieuwe koopwoning gevonden. Op zich is het een luxe dat je het geld al tot je beschikking hebt en vanuit daar verder kan gaan zoeken. Dit geeft ook een beter inzicht en meer zekerheid bij een hypotheekaanvraag. Als huiseigenaar is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op zo’n situatie, daarom geven wij drie interessante tips.

 

Tijdelijke opslag

Het geld is ontvangen, de woning is verkocht. Een heerlijk gevoel, maar waar nu heen met al je spullen. De verhuizing regelen is belangrijk want er staat een vaste overdracht datum van je huis in het koopcontract. Onze tip is daarom om gelijk een verhuisbedrijf en een tijdelijke opslagruimte te huren. In heel Nederland zijn er veel mogelijkheden voor tijdelijke opslag. Zo is er ook goedkope opslagruimte Amsterdam waar je zelfs je spullen kunt laten ophalen, opslaan en weer terug kan laten leveren zodra je het nieuwe huis hebt gevonden. Een hele makkelijke service die juist in deze situatie jouw volledig ontzorgd.

 

Verkoopsom vastzetten bij de bank

Je huisraad is veilig en goed opgeslagen en nu heb je de volledige verkoopsom op je bankrekening staan. Het is belangrijk dat je dit geld goed wegzet. Dit heb je immers binnenkort weer nodig om je volgende huis te kopen. De verleiding is er natuurlijk dat je toch een verre reis boekt of nog even die nieuwe auto koopt, omdat het een groot bedrag is. Wij raden daarom aan om je geld gelijk vast te zetten bij de bank waar je ook de hypotheek mee wilt afsluiten. Dit geeft je zekerheid en behoed je ook voor foute aankopen. Begin niet in aandelen te investeren, het uit te geven of er andere dingen mee te doen. Je huis is een primaire levensbehoefte en die wil je graag zo goed mogelijk waarborgen.

 

Flexibel huurcontract

Daar de verkoop van je huis zit je in een unieke situatie, je hebt je spullen opgeslagen, je geld netjes weggezet nu is het tijd voor een tijdelijk onderkomen. Denk er hierbij aan dat je graag zo flexibel mogelijk wilt zijn. Dus een flexibel huurcontract is belangrijk. Dit zodat jij snel kan schakelen als het droomhuis zich aandient. Wij geven daarom als derde tip, zorg ervoor dat je een goede maar betaalbare woning vindt in jouw stad, maar vooral met een flexibel huurcontract zodat je snel kan schakelen. Andere punten die hierbij van belang zijn denk aan je werk, parkeermogelijkheden, scholen van je kinderen. Het makkelijkst is om deze woning of in de buurt van je oude woning te huren of in de buurt van je toekomstige woonomgeving, mocht je deze al weten.

 

Wij denken dat je met deze drie tips jezelf als huisverkoper goed kan voorbereiden op de situatie die ontstaan is. Een huis verkopen is één ding, maar daarna een slimme en snelle oplossing vinden voor tijdelijke woonruimte met een flexibel huurcontract is belangrijk. Daarbij je financiële situatie goed waarborgen geeft je later alleen maar plezier zodra jij je droomhuis hebt gevonden.

G. Reinders
G. Reinders
Artikelen: 10