Woontrends 2020 in eetkamerstoelen

In dit blog vertel ik je over de trends van 2020 op het gebied van eetkamerstoelen. Voordat ik begin, wil ik je graag de allerbelangrijkste tip geven voor het kopen van een eetkamerstoel: Let op de hoogte van de stoel ten opzichte van de tafel. Want of je nou een snelle eter bent of juist houdt van urenlang tafelen, een te lage stoel bij een te hoge tafel, eet niet echt lekker.

Dat gezegd hebbende, volgt hier een kort overzicht van de do’s en dont’s in 2020.

Kleuren

In het nieuwe jaar mag je denken aan warme tinten. De nadruk ligt daarbij op tinten zoals okergeel of mosterdgeel. Ook metaalachtige kleuren zoals koper en diverse blauwe kleuren zoals ijsblauw en kobaltblauw zijn dit jaar favoriet. Tot slot is diepgroen een kleur die je ook steeds vaker zult zien. Groen sluit namelijk goed aan op de trend van prints met planten en bloemen.

Prints

Eetkamerstoelen
Eijerkamp

De trend zoals we die in 2019 gezien hebben van prints met planten en bloemen, blijft in 2020 van kracht. Varens en kraanvogels zijn hier voorbeelden van. Ook het gebruik van planten zie je in de inrichting terug. Een hoekje in je huis met veel staande en hangende planten, is dus een hippe keuze!

Duurzame en natuurlijke eetkamerstoelen

Het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen staat dit jaar op 1. Meubels en materialen hergebruiken of 2e hands aanschaffen, hoort hier zeker bij. Qua materiaalkeuze kun je denken aan hout, kurk en rotan. Deze natuurlijke materialen met aardse tinten, versterken de warme kleuren die in 2020 zo trendy zijn.

Be creative

Als je deze tips ter harte neemt, kom jij het nieuwe jaar hip door. Maar het allerbelangrijkste is dat je je eigen stijl kiest! Een persoonlijke touch, geeft je interieur pas echt sfeer. Ook aan de eettafel.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207