Drie tips voor het inrichten van een appartement

Hoe groot of hoe klein je appartement ook is, je wilt het natuurlijk op een sfeervolle manier inrichten. Hieronder staan drie tips die je hiervoor kunt gebruiken als inspiratie.

 

Ga de lucht in

Nee, dit betekent niet dat je daadwerkelijk de lucht in moet gaan. Het betekent juist dat je meubelstukken moet kopen die op pootjes staan. Hierdoor creëer je eigenlijk een ruimtelijke look waardoor het appartement automatisch al ruimer en groter lijkt. Dit is een optisch gevolg van dat de vloer zichtbaar wordt. Oosterse lampen van Merel in Wonderland zou je hiervoor kunnen gebruiken, maar je kunt andere meubels ook op pootjes zetten. Dit ziet er erg hip uit, wat je onder meer vaak zult zien in de Scandinavische woonstijl. Je zou bijvoorbeeld pootjes kunnen plaatsen onder een bank of een tv-meubel.

 

Subtiele accessoires

Om de finishing touch in de inrichting te plaatsen heb je accessoires nodig, ook in een appartement is dit belangrijk. Hierbij is subtiliteit nodig. Je kunt bijvoorbeeld leuke opbergdozen of manden kopen waarin je jouw bezittingen netjes kunt opbergen, terwijl ze een stijlvolle uitstraling hebben. Op deze manier brengen de accessoires niet alleen sfeer in jouw woning, maar zijn ze ook functioneel. Op de bank moet je natuurlijk wat sierkussens plaatsen, terwijl je hier en daar een mooie kaars kunt plaatsen.

 

Zwevende planken en meubels

Zwevende planken zijn niet alleen ontzettend praktisch, ze zijn ook nog eens perfect voor een klein huisje. Je zou zelf prachtige planken uit kunnen zoeken waarna je deze kunt bevestigen aan een muur, wat onder meer kan met metalen dragers. Oosterse meubels zijn tevens zwevend te maken. Je kunt bijvoorbeeld een tv-meubel zwevend kunnen maken door het van de vloer te halen. Op deze manier creëer je meer ruimte en openheid in de woning. Tevens heeft het een strakke en chique uitstraling. Als je een echte boekenliefhebber bent dan zul je waarschijnlijk veel exemplaren bezitten die ook een plaats nodig hebben. Hiervoor zou je een boekenkast kunnen kopen, maar dit neemt veel ruimte in beslag. Daarom kun je meerdere planken en boxen aan een muur bevestigen, wat een origineel opbergsysteem is.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 94