Zonnepanelen op je woning, wat zijn de voordelen?

Het wordt steeds belangrijker om op een duurzame manier energie op te wekken en om energie te besparen. Zonneboilers worden steeds populairder maar toch zullen de meeste mensen eerder zonnepanelen aanschaffen. Dit is ook logisch, zonnepanelen hebben namelijk veel voordelen. Niet alleen voor je portemonnee maar ook voor je huis en het milieu. Zit je er ook aan te denken om zonnepanelen op je huis te laten plaatsen? Lees dan snel verder! Wij benoemen per onderwerp wat de belangrijkste voordelen zijn.

 

Voordelen voor het milieu

Dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu weten we natuurlijk allemaal, maar waarom precies? Eigenlijk is het heel simpel, als energie wordt opgewekt door bijvoorbeeld kolen komt er een hoop CO2 vrij. Wanneer je energie opwekt met zonnepanelen is dit een stuk minder. Hoeveel minder dit is verschilt wel een beetje. In het meeste gunstige geval kan het zelfs 30 keer beter zijn om zonnepanelen te nemen en in sommige gevallen is de uitstoot van CO2 10 keer zo laag.

 

Voordelen voor je portemonnee

Veel mensen kiezen voor zonnepanelen omdat het financieel gezien erg aantrekkelijk is. Natuurlijk zul je van te voren een behoorlijke investering moeten doen maar na een tijdje heb je dit terug verdient. Meestal duurt dit ongeveer 7 jaar. Het is zelfs mogelijk om zonnepanelen te huren. Uiteindelijk bespaar je flink op je energierekening. Per zonnepaneel is dit al meer dan 50 euro. Als je meer energie opwekt dan dat je verbruikt is het ook mogelijk om deze energie terug te leveren. Hiervoor hebben energieleveranciers een speciaal teruglevertarief. Let hier goed op bij het afsluiten van je energiecontract.

 

Voordelen voor je huis

Naast de voordelen voor het milieu en voor je portemonnee heeft het ook voordelen voor je huis. Uiteindelijk is dit voor jezelf ook weer een financieel voordeel. De waarde van je woning stijgt namelijk op het moment dat je zonnepanelen hebt laten plaatsen. Ten eerste omdat het een investering is die je hebt gedaan, wat een voordeel is voor mensen die je woning willen kopen. En daarnaast omdat het energielabel beter wordt. Dit is ook iets waar steeds meer mensen naar kijken bij het kopen van een nieuwe woning. Sinds een aantal jaar is het zelfs verplicht om een energielabel te hebben voor je huis. Dit laat zien dat de kosten voor energie laag zullen zijn voor de nieuwe bewoners.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 119