Vergeet de zonnepanelen, start met vloerisolatie

DI-chips

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit type chips geen aanvulling op de varianten paprika, naturel of ribbelchips van Croky of Lay’s.

DI-chips, oftewel isolatiechips, gaat namelijk over isolatiemateriaal. Niet zo’n sexy onderwerp misschien, maar wel beter voor je lijn en goed voor de portemonnee.

 

Voor het milieu of de money

Het is fantastisch dat zo veel mensen begaan zijn met het milieu en nadenken over hoe ze de natuur een handje kunnen helpen. Dat het bovendien erg goed is voor de eigen portemonnee is meer dan mooi meegenomen. Ik verwonder me er echter over dat heel Nederland massaal aan de zonnepanelen gaat en daarbij de muur-, dak- of vloerisolatie lijkt te vergeten. Daarom in dit blog aandacht aan een ietwat ondergeschoven kindje: de vloerisolatie.

 

Waarom eerst vloerisolatie?

Het antwoord op deze vraag is makkelijk te vinden. In een huis wil je je behaaglijk voelen. Niet te warm, niet te koud, gewoon precies goed van je voeten tot en met je hoofd. Je weet dat warmte stijgt en koude beneden blijft hangen, toch? Dus al je je behaaglijk wilt voelen, moet je onderaan beginnen: met de vloer.

 

Voordelen van de chips

De isolatiechips zorgen voor een drogere kruipruimte en een warmere vloer. Binnen een lekker klimaat en onder de vloer geen gedoe met aantasting of corrosie van de leidingen door vocht. Meerdere vliegen in 1 klap dus. Het is bovendien een relatief goedkope investering met een behoorlijk rendement.

 

Nadeel

Natuurlijk is er ook een nadeel aan het aanschaffen van dit type van isolatie. Volg de link in dit blog maar eens. Je ziet dan een afbeelding met de hoeveelheid zakken die je nodig hebt voor het isoleren van een vloer. Gelukkig is het heel licht materiaal en…. je hoeft het niet zelf te sjouwen 😉

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207