De herfst brengt ons juist naar buiten

Wie herfst zegt, zegt lekker naar binnen. We gaan ons huis inrichten met kaarsen, kussens en plaids. En als het even kan, gaat de haard aan. De herfst heeft echter ook een andere kant, en die speelt zich buiten af.

 

Winterjas uit de kast en wandelingen door het bos maken. We gaan genieten van alle mogelijke kleuren die dit jaargetijde te bieden heeft. Van okergeel naar bruinrood en van groen naar goud. Naar buiten dus! Veelal is de temperatuur zodanig dat we alle kanten uit kunnen. Net niet te koud, en zeker niet meer warm.

 

Nog leuker: herfst-vuurtje stoken in een vuurtafel

Dat biedt ons de mogelijkheid om nog veel buiten te zijn. Ook rond ons huis. Behalve dat we soms bladeren moeten rapen en de tuin winterklaar gaan maken, is het ook de tijd om nog volop van die tuin zelf te genieten. Denk bijvoorbeeld aan het stoken van een vuurtje in een korf, en er is nog iets veel leukers: het stoken van een vuurtje in een vuurtafel.

 

Een tafel met een ingebouwde gashaard, waar je niet alleen heerlijk aan kunt eten tijdens mooie herfstavonden, maar die ook een gezellig licht geeft aan het einde van de dag en in de avonduren.

 

Eigen gepofte kastanjes eten

Stel je eens voor dat je met het hele gezin heerlijk de frisse herfstavond doorbrengt aan een vuurtafel en geniet van een heerlijke kom pompoensoep of een herfststoofpot van stoofvlees, knoflook, pastinaak, wortel en heerlijke kruiden en bouillon. Of wat te denken van eigen gepofte tamme kastanjes. Hoe je die maakt?

 

24Kitchen biedt ons een kijken in hun keuken. Zij bieden een eenvoudige kijk op het poffen van kastanjes. Let even op dat je tamme kastanjes gebruikt (kort puntige stekels), die zijn lekker zoet. De wilde exemplaren zijn oneetbaar. De tamme zijn ook niet helemaal rond, daar zijn ze direct aan te herkennen.

 

Genieten van zachte herfstavonden

Maak met een scherp mes een kruisje aan de bovenkant van de kastanje. Pof de kastanjes een kwartier in de oven op 200 graden. Of leg ze buiten op het rooster van de bbq. Als ze openspringen zijn ze klaar. Dan een beetje boter, zou en peper erop en smullen maar.

 

Daarmee wordt de herfst een heerlijk jaargetijde tijdens welke je nog volop kunt genieten van het buitenzijn. En ook al wordt het wat frisser en doet de regen zijn best, kies je moment. En vooral: laat de tuinstoel nog maar even buiten staan. Schuif deze bij de vuurtafel. Er is niets fijners dan genieten van zachte herfstavonden buiten.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 94