Sauna aan huis; is dat wel zo leuk als het klinkt?

Je bent van plan om te verhuizen en wil eigenlijk een huis met een sauna kopen of je bent juist stapelverliefd geworden op een woning waar er toevallig een bij zit. In dat geval moet je dus met meer rekening houden dan bij een gewoon huis, want een sauna aan huis heeft voor- en nadelen.

 

Helemaal alleen

Een van de nadelen van een sauna aan huis is toch wel dat je niet meer naar een wellness en/of spa toe hoeft. Dit is een speciaal dagje voor jou en je mede-genieters. Jullie kunnen lekker gezellig babbelen terwijl je lekker zweet. Dit zal bij een sauna aan huis minder vaak voorkomen, aangezien je normaal gesproken alleen aan het genieten bent. Op deze manier ga je je toch wel wat sneller vervelen, maar alleen kan ook lekker zijn. Je hebt volledige privacy en kijkt niet tegen de blote lichamen van wildvreemden aan. Dat laatste is voor velen toch wel een groot voordeel van een infrarood sauna aan huis.

 

Elk minuut van de dag

Een groot voordeel van een sauna in jouw huis of tuin is toch wel dat je wanneer je maar wilt erin kunt stappen. Je hoeft niet een hele reis te maken naar de spa of er speciaal voor vrij te nemen, je kan gewoon er in gaan op de momenten dat het jou goed uitkomt. Bovendien zal dit jou een stuk minder tijd kosten aangezien de reis naar de sauna toe een stuk korter zal zijn. Toch neemt dit ook wel wat af van het normale sauna-uitje, een sauna aan huis is gewoon net wat minder speciaal dan bij een spa.

 

Sauna in eigen tuin

Een sauna in jouw eigen tuin is zeker lekker, je hoeft niet in de auto te stappen om er naar toe te gaan en het vergt minder voorbereiding. Toch heeft dit ook wat nadelen. Niet elke tuin is natuurlijk groot genoeg om er een te kunnen herbergen. Daarnaast kun je waarschijnlijk in jouw tuin niet de hele spa pakket plaatsen, zoals een zwembad en een stortdouche. Hiervoor zul je toch wel naar een wellness of spa resort moeten. Bovendien zou je dan mogelijk in je blootje door de tuin moeten lopen, waar ook niet iedereen fan van is. Dit kan komen doordat jouw buren je kan zien, maar ook doordat het gras wat teveel kriebelt aan de tenen.

Stefan Veldman
Stefan Veldman
Artikelen: 13