Bezig met een verbouwing? Denk aan een opslagruimte!

Als je gaat verbouwen komt er heel veel op je af. Je slaapt minder, hebt het nog drukker dan daarvoor al het geval was en zie je soms door de bomen het bos niet meer. En dan zit je ook nog met spullen waar tijdelijk even geen ruimte voor is. Om deze reden is het verstandig om tijdens de verbouwing een opslagruimte te huren. Zo kun jij je spullen gedurende de verbouwing veilig opslaan. Er zijn diverse bedrijven waarbij je een opslagruimte kunt huren. Huur je een opslagruimte? Zorg er dan voor dat je voor een specialist kiest. Hieronder lees je een aantal factoren waar je goed op moet letten. Een voorbeeld van een veilige keuze is Shurgard NL.

 

Toegang tot je opslagruimte

Soms wil je ook gewoon een keer orde scheppen in je leven en wil je meer rust in huis creëren. Ook dan is het verstandig een opslagruimte te huren. Het geeft je de tijd om na te denken over wat je precies met je spullen wilt. Het is belangrijk dat je altijd toegang tot je spullen hebt, voor als je later toch nog bedenkt dat je iets uit je opslagruimte nodig hebt. Mocht je toch nog iets uit de opslagruimte nodig hebben, dan haal je dat gewoon weer op.

 

Uitstekende beveiliging

Jouw opslagruimte dient een uitstekende beveiliging te hebben. Als je jouw kostbare spullen ergens opslaat, wil je er wél zeker van zijn dat deze ook voldoende beveiligd zijn. Professionele bedrijven werken daarom met een goed slot, waardoor inbrekers moeilijk binnen kunnen komen. Bovendien is het belangrijk dat het bedrijf waar jij een opslagruimte huurt ook voldoende goede camera’s heeft.

 

Voldoende ruimte

Als je druk aan het verbouwen bent, is het prettig dat je voldoende ruimte hebt. Zo kun jij verbouwen zonder je druk te maken over je spullen. In dit geval heb je uiteraard ook voldoende opslagruimte nodig om je spullen te bewaren. Om er zeker van te zijn dat je de opslagruimte optimaal benut, is het belangrijk dat je alle spullen in een veilige en geschikte verpakking opslaat. Vergeet niet om de verschillende verhuisdozen te labelen, zodat je de spullen straks weer eenvoudig terug kunt vinden. Op deze manier voorkom je dat je tijdens een latere fase in de verbouwing nog de juiste verhuisdozen bij iedere ruimte hoeft te zoeken.

 

Soms is het heel moeilijk om in te schatten hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Gelukkig zijn er online tools te vinden waarmee je dit eenvoudig kunt berekenen. Bovendien zijn de meeste professionele bedrijven ook in staat om je passend advies te geven.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122