3X inspiratie voor duurzame tuinverlichting 

LED-verlichting is duurzamer dan traditionele verlichting. Voor het milieu én voor je portemonnee. De achterliggende reden is dat LED-verlichting energiezuiniger is en langer meegaat. Oók in de tuin. Daarom in dit blog 3 keer inspiratie voor een duurzaam verlichte tuin.

Warme LED-verlichting

De ledlamp kan het imago hebben van fel, wit en weinig sfeervolle verlichting. Daarom is het goed om te weten dat een buitenlamp met LED ook met warm licht verkrijgbaar is. 

Sensorlamp

Een lamp die automatisch aangaat terwijl je in het donker bij de poortdeur of garagedeur staat, is praktisch en vergroot je veiligheid. Praktisch omdat je toch gemakkelijker het sleutelgat vindt om de deur te openen en veiliger omdat een sensorlamp je in het licht zet. Jou, maar ook inbrekers. Een sensorlamp is voor inbrekers een drempel. Een veilig gevoel. Kiezen voor een duurzame variant, met LED-verlichting, maakt dat gevoel nog prettiger. 

Grondspot

Je tuin sfeervol verlichten en ook in het donker kunnen genieten van je prachtige beplanting, het kan met grondspots. Warme verlichting straalt op de punten die je wilt accentueren. En dat kan natuurlijk ook het zwembad, de trampoline, die rozenstruik, de appelboom of de vlinderstruik zijn. Het voordeel van een grondspot, ten opzichte van een inbouwspot, is dat je de lampen zo kan instellen dat ze precies schijnen op dat wat je wilt accentueren. 

Wandlamp

De sfeer van een lange zomeravond vasthouden? Wandverlichting helpt je. Kies voor LED-verlichting in warm wit. Wat je smaak ook is, van industrieel tot romantisch en van modern tot klassiek, ook voor jou smaak is er een wandlamp met LED-verlichting waarmee je die fijne sfeer in je tuin bereikt. Wandlampen zijn perfect voor aan je tuinmuur, voor aan je schutting en bij je deur als je daar liever geen sensorlamp hebt. 

Tip! Nog enkele maandjes en we kunnen weer meer naar buiten. Mooie, goed geurende planten, toffe tuinmeubelen en leuke sfeerverlichting maken van de tuin een waardige buitenruimte. Dankzij buitenverlichting kan je tot in de late uren genieten van je tuin en van het buitenleven. In dit artikel op Huislijn.nl wil ik het graag hebben over led buitenverlichting. Lees de tips over buitenverlichting

Duurzame buitenverlichting

LED-verlichting is, naast verlichting op zonne-energie, een duurzame oplossing voor buitenverlichting. De techniek vraagt minder energie en gaat langer mee. Daardoor is het minder schadelijk voor het milieu. En dus voor je portemonnee. Als je ook in het donker wilt genieten van je tuin, inbrekers wilt afschrikken én als het milieu en je portemonnee je lief zijn, dan kan LED-buitenverlichting interessante keuze voor je zijn. 

Mieke Verhoef
Mieke Verhoef

Mieke Verhoef freelance copywriter. Zij werkte voor een van de grootste verzekeraars ter wereld en heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, verzekeringsbranche en woningmarkt. Mieke schrijft voor bedrijven die het leven (financieel) beter, bewuster, duurzamer en gezonder maken. In haar blogs voor Huislijn deelt Mieke haar kennis, geeft ze tips en gaat ze in op uiteenlopende vraagstukken over wonen en verzekeringen.

Artikelen: 19