Plan tijdig een dakinspectie in na een zware storm

Door de klimaatverandering warmt de aarde steeds verder op. Dit heeft uiteraard ook effect op de temperatuur in Nederland. Daarnaast krijgen we vaker te maken met zware stormen in ons land. Ook Groesbeek is de afgelopen jaren vaker getroffen door een zware storm, rukwinden en hevige buien. Nu heeft u gelukkig een dak boven uw hoofd, zodat u weinig last heeft van het onstuimige weer. Een storm kan echter voor schade zorgen aan uw dak. Zo kunnen rondvliegende takken uw dakbedekking beschadigen. Ook kunnen dakpannen van uw dak geblazen worden door harde windstoten. Daarom raden wij inwoners van Groesbeek aan tijdig een dakinspectie in te plannen na een zware storm.

 

Steeds meer inspecties

Een aantal jaar geleden waren de stormen in Groesbeek nog lang niet zo hevig als nu. Er ontstaat dan ook vaker schade na aan daken na een storm. Gelukkig zijn de inwoners van Groesbeek zich hier maar al te goed bewust van. Zo zijn dakdekkersbedrijven de laatste jaren steeds vaker in actie gekomen voor het uitvoeren van een dakinspectie in Groesbeek. Door zo’n inspectie tijdig uit te laten voeren bent u een lekkage vaak een stap voor. Een dakdekker ontdekt schade aan een dak namelijk altijd en kan hier direct op anticiperen. Zo voorkomt u de nodige schade in uw woning als gevolg van naar binnen stromend water.

 

Zelf een inspectie uitvoeren?

Is Groesbeek getroffen door een zware storm? Dan bent u vast en zeker benieuwd of uw dak de storm goed doorstaan heeft. Niet iedereen wil direct een dakdekker inschakelen voor een inspectie van het dak. Sommige mensen beklimmen zelf hun dak om te kijken of er schade is ontstaan. Dit kan natuurlijk, maar geniet zeker niet de voorkeur. Waarom niet? Omdat u als leek namelijk niet weet waar u precies op moet letten. Hierdoor ziet u een klein scheurtje of ander probleem mogelijk over het hoofd. Dit kan ervoor zorgen dat u op den duur te maken krijgt met een lekkage. Wilt u het zeker voor het onzekere nemen? Laat een dakinspectie in Groesbeek dan uitvoeren door DakPro.

 

Verhelp schade aan uw dak onmiddellijk

Is er een daklekkage ontstaan na een storm? Wacht dan vooral niet af, maar schakel direct een dakdekkersbedrijf in. De meeste dakdekkers werken tegenwoordig met een spoedservice. Door een beroep te doen op deze spoedservice komt er direct een dakdekker naar u toe. De lekkage in uw dak wordt zodoende binnen de kortste keren verholpen. Hierdoor blijft de schade beperkt.

Stefan Veldman
Stefan Veldman
Artikelen: 13