Je zolder inrichten; dit kun jij er van maken!

De zolder is vaak een vergeten plek in huis. Je doet er de was en er staan spullen die je in eerste instantie niet regelmatig nodig hebt. Denk aan oude meubels (zonde om weg te gooien, natuurlijk), dozen met fotoboeken, verhuisdozen die nog niet uitgepakt zijn (want die spullen heb je eigenlijk niet echt meer nodig) en noem maar op. Eeuwig zonde natuurlijk! Je kunt van deze plek in huis zoveel meer maken dan een ‘rommelzolder’ waar je de was doet en die je gebruikt als opbergruimte. Hup, steek die handen uit de mouwen en maak er wat leuks van. We geven je wat ideeën zodat jij van de zolder een fijne plek maakt.

 

Maak van de zolder een slaapplek

Heb je een aantal spullen op zolder staan die eigenlijk in de weg staan om er een slaapplek van te maken? Huur een opslagruimte! Dan zijn die spullen in ieder geval weg en kun je lekker je gang gaan. Een zolder heeft vaak schuine muren, daar kun je bijvoorbeeld handig ladekasten of schuifdeuren plaatsen. De ruimte krijgt zo een strakke, afgewerkte uitstraling en jij hebt meer opbergruimte voor al je spullen. Misschien nog een likje verf op de muur en een bed neerzetten; klaar is Kees!

 

Een echte man-cave op zolder

Heb je een zoon die smeekt om een man-cave? Of wil jij je graag met je vrienden kunnen afzonderen van je vriendin die Gossip Girl aan het kijken is in de woonkamer? De zolder kun je ook inrichten als man-cave. Zet er bijvoorbeeld een slaapbank neer; je kunt de bank gebruiken als je met je vrienden wilt gamen. Hebben ze iets te veel biertjes op om nog naar huis te fietsen of rijden? Dan kunnen ze mooi op die slaapbank hun roes uitslapen. Ook nog eens heel gezellig, de volgende morgen gezellig met z’n allen aan het ontbijt.

 

Een werkkamer om je af te zonderen

Zoek je thuis nog een fijn plekje om te werken? Misschien is de zolder dan wel de ideale plek voor jou. Afgezonderd van de slaapkamers van de kinderen, zodat jij in alle rust ’s avonds je mail nog kunt checken en nog even die laatste dingen kan afwerken. Werkdocumenten en mappen kun je opbergen in de kastenwand. Tip: zorg ervoor dat je thuiskantoor geordend en netjes blijft. Verzamel je op den duur te veel werkmateriaal? Dan is een externe archiefopslag nog niet zo’n gek idee. Denk er eens over na: een opgeruimde ruimte is een opgeruimd hoofd.

Stefan Veldman
Stefan Veldman
Artikelen: 13