De perfecte kledingkast

Jurken, broeken, jasjes, T-shirts en vesten. Kledingstukken van allerlei soorten en maten komen in dezelfde kledingkast. Maar hoe zorg je voor een overzichtelijke en nette indeling? In dit artikel nemen we een kijkje in de mogelijkheden van kledingkasten.

 

Het past eigenlijk nèt niet

Herken je dat in je eigen kledingkast? Jurken of broeken die te lang zijn en op de grond hangen, zodat er een randje stof aan blijft hangen. Of stapeltjes truien die net te hoog zijn, waardoor ze steeds de neiging hebben om te vallen. Best wel een irritatie factor, toch? De oplossing is misschien te vinden in ingewikkelde origami-achtige vouwtechnieken om te komen tot keurig nette stapeltjes kleding, maar mijn voorkeur gaat uit naar een meer praktische oplossing: een kledingkast die past bij jouw interieur en bij jouw wensen.

 

Let hierop

Als je op zoek gaat naar een goede kledingkast, let dan op de volgende zaken:

 • Bepaal de sfeer van de ruimte waar de kast komt te staan.
  Een kast is best een groot object, het is dan ook fijn als de uitstraling aansluit bij je wensen. Stoer, landelijk of chique. Er is voor elk wat wils.
 • Schuifdeuren of openslaande deuren.
  Als je met z’n tweeën tegelijk in de kast wilt zijn, zijn schuifdeuren niet zo handig. Er is per slot van rekening altijd één deur dicht. Denk erover na voordat je tot aanschaf over gaat en kies wat voor jou werkt.
 • Let op de afmetingen.
  Ga niet op pad, zonder dat je precies weet hoe groot de kast kan zijn. Dat lijkt voor de hand te liggen, maar het gaat toch vaak mis. Let ook niet alleen op de breedte en diepte, maar zeker ook op de hoogte. Je hoeft niet vast te houden aan de standaardmaten; zo kan een ondiepere kast toch heel praktisch zijn.
 • Bepaal welke kleding in de kast komt.
  Wil je in je kast afzonderlijke vakjes voor sokken, ondergoed, stropdassen, sportkleding en schoenen? Hou daar dan rekening mee. Natuurlijk kom je met losse manden ook een heel eind.

 

Zelf samenstellen

Als je er helemaal niet uitkomt of je hebt de ruimte voor een walk in closet, dan kun je ook een kast op maat laten maken. Op basis van vaste onderdelen stel je zo zelf je perfecte kast samen.

Ik weet zeker dat een kast met keurige stapeltjes kleding binnen handbereik is! Veel succes en op naar die nette, overzichtelijke kast!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204