Haal de zomerse sfeer in huis met deze tips

Waarom wachten op de zomer als je het zonnige gevoel ook zelf in huis kunt halen? Met een paar aanpassingen in je interieur en wat leuke accessoires geef je je woning een frisse zomerse touch. Dat is pas fijn thuiskomen na een lange dag werken! Voor de een straalt een tropisch interieur het echte vakantiegevoel uit en de ander krijgt een warm gevoel van de Oosterse stijl. In dit artikel delen we leuke tips voor allerlei verschillende woonstijlen. Zo haal jij ook het zonnetje in huis.

 

Tip 1. Koop kleurrijke bloemen of tropische planten

Planten en bloemen zijn geweldige accessoires. Het brengt meteen zoveel sfeer in je woning! Je kunt kiezen voor een paar kleurige bloemen voor een zomerse touch of juist een grote kamerplant voor de tropische twist. Hou jouw favoriete (zonnige) vakantieland in je achterhoofd en koop planten/bloemen die hier perfect bij passen.

 

Tip 2. Leg vrolijke sierkussens op de bank

De winter is voorbij. De warme dekentjes mogen plaats maken voor sierkussens in vrolijke kleuren en met opvallende prints. Ook hierbij kun je helemaal zelf bepalen welke richting je op gaat. Er zijn bijvoorbeeld kussens met een botanische print, een Oosters patroon of met sfeervolle mediterrane kleuren.

 

Tip 3. Vervang een saaie vloer of wand voor tegels

Ben je wel uitgekeken op de eentonige wand in de badkamer of de nietszeggende vloer in de keuken? Vervang deze dan voor allemaal speelse tegeltjes. Portugese tegels zorgen meteen voor dat zomerse gevoel in je woning! Een saaie gang kun je ook pimpen met een laminaat vloer met een tegelpatroon. Dit kun je online bestellen bij de Kwantum en heel eenvoudig zelf leggen.

Interessant artikel: Een duurzaam huis, hoe betaal je dat?

Tip 4. Schilder de muur in een zomerse kleur

Wil je de woonkamer niet meteen veranderen in een bohemian interieur met allerlei tierelantijntjes? Geen probleem. Je kunt een moderne of Scandinavische woning ook een zomerse touch geven zonder een hippie effect. Het enige wat je hoeft te doen is een muur een opvallende kleur te geven.

 

Tip 5. Leg een opvallend vloerkleed neer

Een vloerkleed is verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren en prints. Er zijn dus ook genoeg vloerkleden die jou een zomers vakantiegevoel geven! Koop een mooi kleed in de winkel of ga tijdens het reizen op zoek naar een uniek exemplaar. Een omslagdoek is ook een mooie accessoire om in je huis op te hangen. (En dit is eenvoudiger te vervoeren dan een groot Perzisch tapijt.)

Joanne Maalderink
Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Artikelen: 16