Gun jezelf meer luxe én verhoog de waarde van je huis

Twijfel je nog over een bepaalde verbouwing? Bijvoorbeeld omdat je niet weet hoe lang je nog in het huis blijft wonen of omdat er simpelweg veel tijd en geld in gaat zitten? Dan willen we je graag wat advies geven. Er is namelijk een aantal verbouwingen die niet alleen zorgen voor meer luxe en comfort, maar ook de waarde van je huis verhogen. Dat is natuurlijk altijd leuk meegenomen!

 

Laat een dakkapel plaatsen

Met een dakkapel maak je de bovenverdieping een stuk groter. Je creëert meer bewegingsruimte en er komt veel meer daglicht binnen. Dit zorgt ervoor dat je de zolder kunt gebruiken als extra slaapkamer, werkkamer of hobbykamer. Bij het verkopen van je woning zal deze aanpassing ook goed in de smaak vallen.

 

Moderniseer de keuken of badkamer

Na een aantal jaren is de keuken of badkamer toe aan een opknapbeurt. Investeer in het moderniseren van deze ruimtes en kies voor een tijdloze look. Laat je eigen uitgesproken stijl zien door middel van accessoires en een gekleurde muur. Deze elementen kun je weer eenvoudig weghalen of veranderen zodra je het huis gaat verkopen.

 

Laat een aanbouw plaatsen

Een aanbouw heeft zowel voordelen als nadelen. Er ontstaat veel meer leefruimte, er komt een zee van licht binnen en het zorgt voor een ruimtelijk effect. Het nadeel is dat je een stuk van de tuin moet inleveren. Dit is dus een keuze die je goed moet afwegen.

 

Kies voor een schuifpui

Wil je liever geen aanbouw laten plaatsen of is de extra ruimte helemaal niet nodig? Kies dan voor een schuifpui in je woning. Dit zorgt weer voor extra daglicht en een betere connectie met de tuin. Met grote glaspanelen kun je elk seizoen genieten van het buitenleven! Het verandert ook jouw simpele terrasoverkapping in een echte tuinkamer. Met een paar comfortabele meubels en stijlvolle accessoires creëer je een hele luxe zithoek.carport aan huis

 

Ga voor een carport

Een carport hoeft geen peperdure aankoop te zijn. Je kunt ook goedkope carports vinden van hoge kwaliteit en met een luxe uitstraling. Hiermee bescherm je de auto, caravan of motor voor verschillende weersomstandigheden. En het zorgt er ook voor dat de vervoersmiddelen langer schoon blijven. Je hoeft niet meer bang te zijn voor oude bladeren, besjes uit de bomen of uitwerpselen van vogels. Dat scheelt weer een ritje naar de carwash!

Geef de buitenkant van het huis een opknapbeurt

Ziet de buitenkant van de woning er niet meer zo fris uit? Geef het dan een goede opknapbeurt. Zet de buitenkant in de verf, vervang of repareer oude kozijnen en maak de ramen van de bovenverdieping eens goed schoon. Het zijn maar kleine aanpassingen, maar wel met een groots resultaat.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101