De vlotte vitrinekast

Wie bij een vitrinekast een saaie kast verwacht waarin miniatuurautootjes keurig op een rij worden uitgestald, komt bedrogen uit. Aan het woord ‘vitrinekast’ kleeft misschien een beetje een ouderwets imago, de kast zelf is hartstikke hip. Het is een onmisbaar onderdeel van het interieur geworden, zo’n vitrinekast voor de woonkamer. Dit meubelstuk neemt vaak een prominente plaats in het huis in en je mag er als bezitter trots op zijn.

 

Belangrijke vraag

De inhoud van de kast versterkt de uitstraling. Denk daarom voordat je overgaat tot het maken van een keuze na over een belangrijke vraag. De vraag die vaak wordt vergeten, is namelijk: wat ga je in de kast zetten?

Ben je van nature een rommelkont, dan is het wellicht een goed idee om de kastdeurtjes niet doorzichtig te maken. Hou je ervan om je verzameling servieswerk te laten zien, dan kies je juist wel voor helder glas. Mandjes zijn altijd een goed idee voor een opgeruimd huis en kaarsjes doen het goed voor de sfeer (niet aansteken in de kast!).

 

Kies je kast

De vraag is óf een vitrinekast een goed idee is, de vraag is welke indeling je gaat kiezen.

Enkele suggesties:

  • 2 deuren en 3 lades of 3 deuren en 2 lades of heel veel andere varianten.
  • Gemaakt van metaal of gemaakt van hout.
  • Helemaal wit, zwart, hout kleur of een gekleurde achterwand.
  • 63 cm breed of 3 meter breed en alles ertussenin of misschien zelfs nog breder.
  • Schuifdeurtjes of gewone deurtjes.
  • Met glas of juist zonder.

Leef je uit en kies de kast die past bij jouw stijl.

Een duurzaam huis, hoe betaal je dat?

What’s in a name

De conclusie is wat mij betreft dat de vitrinekast een echte aanvulling is in je huis. Het enige wat er nog aan ontbreekt, is een hippe naam 😉

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204