De buitenboel schilderen doe je zelf!

Ik kijk door het raam en mijmer wat weg. De zon schijnt en eigenlijk wil ik naar buiten. Niet zomaar een boekje lezen of wat zonnebaden, maar lekker bezig zijn met iets nuttigs. Nu ik er even over nadenk komt er meteen een klus in mijn gedachten. De kozijnen moeten hoognodig weer geschilderd worden! Dat is inmiddels een jaar of 4 geleden. En de tijd gaat altijd sneller dan je denkt, dus het kan ook best al 5 jaar geleden zijn. En bij jou? Zeg eens eerlijk? Is het in jouw huis ook weer tijd om de ladder op te klimmen?

 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?rolsteiger

Elke keer opnieuw komt de hamvraag: doe ik het zelf of schakel ik iemand in. Schilderen met de juiste verf scheelt al een heleboel, zo heb ik inmiddels ervaren. Door schade en schande wijs geworden, dat is wel op mij van toepassing. Bovendien vertelde een vriend mij over de rolsteiger. Om eerlijk te zijn had ik niet gedacht dat ik me ooit in dat onderwerp zou verdiepen. Maar bij ‘Steigervoorweinig’ hebben ze Rolsteiger in alle soorten en maten en dat maakt schilderen een stuk gemakkelijker. Hannessen op de trap met een kwast en een pot verf, is voorgoed voorbij! Weet je wat: het besluit is genomen. Dit jaar ga ik er weer voor. Ik ga de ladder op, of beter gezegd de rolsteiger op. Een paar dagen hard werken en dan is het zo gepiept. De combinatie van buiten bezig zijn, iets zinnigs doen èn aan mijn bruine tint werken, is helemaal niet zo verkeerd.

 

Van het een komt het ander.

De kogel is dus door de kerk. Ik ga het zelf doen. Maar met de beslissing op de ene vraag, komen er vanzelf weer andere vragen: welk type rolsteiger kies ik, welke kleur voor de kozijnen en waarom hebben schilders eigenlijk altijd witte kleding aan? Ach, first things first. Eerst maar eens een kopje koffie. Lekker buiten in het zonnetje. Werken aan mijn bruine tint.

 

Lees ook de blog over het kopen van een nieuwbouwhuis

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane van Beek is al jarenlang actief in de vastgoedbranche als taxateur en HuizenVerkoopExpert.

Daarnaast schrijft zij met veel plezier blogs over alles wat met wonen te maken heeft.

Artikelen: 197