Zo koop je de juiste tafel voor in huis

Heb je er weleens over nagedacht hoe vaak je aan tafel zit? De komende feestdagen nog wel langer dan anders. Een tafel is de centrale ontmoetingsplek in huis. Eten, borrels, een bordspel, knutselen. Je gebruikt je tafel vaker dan je denkt. Alle reden om een fijne tafel te hebben.

Aan tafel!

Bijkletsen, borrels, etentjes, spelletjes, knutselen: aan tafel gebeurt het. Een uitnodigende tafel waaraan je urenlang lekker kan zitten, is daarom een must. Hoe kies je de perfecte eettafel?

Waar let je op als een tafel gaat kopen?

Ga je op zoek naar een nieuwe tafel voor in je huis. Stel jezelf dan de volgende vragen:

  1. Hoeveel personen zitten er doorgaans aan tafel?
  2. Voor hoeveel personen wil je minstens plek hebben?
  3. Welke afmeting past in je woonkamer?
  4. Welke vorm wil je? Kies je voor een ronde, vierkante of rechthoekige tafel?
  5. Welke stijl en materialen vind je gaaf?

Woonstijlen

eettafel

Kijk bij het vinden van de perfecte tafel naar je woonstijl. Houd je van landelijk? Of liever natuurlijk? Volg je de trend zwart, wit en hout? Kies je voor design of ben je fan van de industriële woonstijl? Denken vanuit je stijl, kan helpen bij het vinden van de perfecte tafel. Zo zoek je gerichter.

Houten tafel

Materiaal is ook een belangrijke overweging. Veel mensen kiezen voor een houten tafel. Warm, sfeervol, veelzijdig en vaak ook perfect in onderhoud. Een natte doek met wat groene zeep erover en de viltstiftstrepen en wijnkringen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Trend: robuuste eettafel

Een absolute trend nu zijn robuuste eettafels. In deze tafels komen de industriële en natuurlijke woonstijlen samen. Zo hebben de industriële tafels van Robuustetafels.nl vaak een dik houtenblad en een onderstel van staal. Liever geen staal? Grove houten poten in een X-vorm onder zo’n robuust blad, is nu ook een absolute trend. Voordeel: deze tafels kun je op maat laten maken, zodat het formaat altijd bij de afmeting van je woonruimte past.

De juiste tafel kopen

Je ziet, de juiste tafel kopen hoeft niet lastig te zijn. Volg je gevoel, denk vanuit je stijl, ga voor een formaat die mooi binnen de ruimte past en kies de juiste tafelpoten. Want, zo kan je gemakkelijk een kruk bij schuiven als extra zitplek aan de kop van de tafel.

Mieke Verhoef
Mieke Verhoef

Mieke Verhoef freelance copywriter. Zij werkte voor een van de grootste verzekeraars ter wereld en heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, verzekeringsbranche en woningmarkt. Mieke schrijft voor bedrijven die het leven (financieel) beter, bewuster, duurzamer en gezonder maken. In haar blogs voor Huislijn deelt Mieke haar kennis, geeft ze tips en gaat ze in op uiteenlopende vraagstukken over wonen en verzekeringen.

Artikelen: 19