Inrichting
gezellig aan de eettafel

Zo koop je de juiste tafel voor in huis

Heb je er weleens over nagedacht hoe vaak je aan tafel zit? De komende feestdagen nog wel langer dan anders. Een tafel is de centrale ontmoetingsplek in huis. Eten, borrels, een bordspel, knutselen. Je gebruikt je tafel vaker dan je denkt. Alle reden om een fijne tafel te hebben.

Aan tafel!

Bijkletsen, borrels, etentjes, spelletjes, knutselen: aan tafel gebeurt het. Een uitnodigende tafel waaraan je urenlang lekker kan zitten, is daarom een must. Hoe kies je de perfecte eettafel?

 

Waar let je op als een tafel gaat kopen?

Ga je op zoek naar een nieuwe tafel voor in je huis. Stel jezelf dan de volgende vragen:

  1. Hoeveel personen zitten er doorgaans aan tafel?
  2. Voor hoeveel personen wil je minstens plek hebben?
  3. Welke afmeting past in je woonkamer?
  4. Welke vorm wil je? Kies je voor een ronde, vierkante of rechthoekige tafel?
  5. Welke stijl en materialen vind je gaaf?

 

Woonstijlen

Kijk bij het vinden van de perfecte tafel naar je woonstijl. Houd je van landelijk? Of liever natuurlijk? Volg je de trend zwart, wit en hout? Kies je voor design of ben je fan van de industriële woonstijl? Denken vanuit je stijl, kan helpen bij het vinden van de perfecte tafel. Zo zoek je gerichter.eettafel

 

Houten tafel

Materiaal is ook een belangrijke overweging. Veel mensen kiezen voor een houten tafel. Warm, sfeervol, veelzijdig en vaak ook perfect in onderhoud. Een natte doek met wat groene zeep erover en de viltstiftstrepen en wijnkringen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

Trend: robuuste eettafel

Een absolute trend nu zijn robuuste eettafels. In deze tafels komen de industriële en natuurlijke woonstijlen samen. Zo hebben de industriële tafels van Robuustetafels.nl vaak een dik houtenblad en een onderstel van staal. Liever geen staal? Grove houten poten in een X-vorm onder zo’n robuust blad, is nu ook een absolute trend. Voordeel: deze tafels kun je op maat laten maken, zodat het formaat altijd bij de afmeting van je woonruimte past.

 

De juiste tafel kopen

Je ziet, de juiste tafel kopen hoeft niet lastig te zijn. Volg je gevoel, denk vanuit je stijl, ga voor een formaat die mooi binnen de ruimte past en kies de juiste tafelpoten. Want, zo kan je gemakkelijk een kruk bij schuiven als extra zitplek aan de kop van de tafel.

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Mieke Verhoef
Load More In Inrichting

Facebook Comments

Check Also

3X inspiratie voor duurzame tuinverlichting 

LED-verlichting is duurzamer dan traditionele verlichting. Voor het ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl